Emotionele arbeid: hoe gaat u ermee om?

  • Emotionele arbeid: hoe gaat u ermee om? Doorgaans bent u de vriendelijkheid zelve maar er zijn van die dagen… Dan is het ineens niet zo makkelijk om de cliënten vrolijk tegemoet te treden. Zeker niet als die ook nog moeilijk doen. Wat doet u als uw emoties iets anders willen dan er van u wordt gevraagd? (Deze test hoort bij het artikel 'Emotionele arbeid: hoe gaat u ermee om? in Podopost 1-2015)

    Geef, voor elke onderstaande stelling, aan in hoeverre u het ermee eens bent. U kunt dat doen door het getal aan te vinken dat het beste uw mening weergeeft. Hierbij staat het cijfer 1 voor 'sterk meer eens' en cijfer 5 voor 'sterk mee oneens'.

    Stel, op een dag staat u op met een slecht humeur: u voelt zich niet lekker. Hoe gaat u daarmee om op uw werk?