Home Actueel
Voetzorg algemeen
Webinar Hygiëne

Podopost webinar Hygiëne nu vrij toegankelijk

Het Podopost webinar Hygiëne dat september 2021 werd uitgezonden is nu voor iedereen toegankelijk. In dit webinar gaat Podopost hoofdredacteur Maureen Limpens in gesprek met Karolien van der Scheer, productspecialist Hygiëne & Desinfectie. Zij is onder meer betrokken bij het Kennisnetwerk Biociden (desinfectiemiddelen) dat is geïnitieerd door de overheid en focust op professionals die met biociden werken.

Blog: ‘In onze stoel blijft niets onbesproken…’

  Wie is Charlotte Rijnberk? Mensen reizen uit de wijde omgeving naar de pedicure- & lifestylepraktijk van Charlotte Rijnberk (53). Pedicuren kan ze heel goed. Maar vraag haar niet om acryl- of gelnagels te zetten. Daar heeft ze niks mee. In haar blog houdt zij ons op de hoogte van haar belevenissen in de praktijk.   Het […]

Poh’ers in de knel door inkoopmaatregelen Zilveren Kruis

Honderden huisartsen die vallen onder zorgverzekeraar Zilveren Kruis vrezen dat ze binnenkort niet meer genoeg geld hebben voor hun praktijkondersteuners (poh’ers). Door een nieuw financieringssysteem wordt met name de regisserende rol van deze medewerkers bij de zorg voor chronisch zieken nauwelijks nog vergoed, zo vrezen de artsen.

Diabetische voetulcus: hoog risico op cardiovasculaire autonome neuropathie

Cardiovasculaire autonome neuropathie geeft schade aan de autonome zenuwen naar hart en bloedvaten. Het kan leiden tot onder meer hartinfarcten, vaatlijden en beroertes. Het komt voor bij ongeveer één op de vijf patiënten met diabetes type 1 en iets vaker bij type 2. Bij mensen met een diabetische voetulcus blijkt het zelfs voor te komen bij 43 tot 66 procent van de patiënten, zo ontdekten Britse en Griekse onderzoekers na literatuurstudie.

Wetswijzigingen voor ondernemers per 2022

Met ingang van het nieuwe jaar zijn er een aantal wetten en regels gewijzigd die van belang zijn voor ondernemers. Deze drie zijn voor zelfstandige pedicures van belang.

Boek over vijftien jaar marktwerking in de zorg

Van hoogleraren Patrick Jeurissen (Radboudumc) en Hans Maarse (Universiteit Maastricht) verscheen op 8 december een Engelstalig boek over vijftien jaar marktwerking in de zorg: The market reform in Dutch health care.

Patiënten met beknelde zenuwen gezocht voor DeCo-studie

UMC Utrecht onderzoekt wat de beste behandeling is van beknelde zenuwen in het onderbeen en de voet (neuropathie). Voor deze zogenoemde DeCo-studie worden diabetespatiënten gezocht met klachten in de benen en/of aan de voeten.
Voetzorg algemeen

Pedicure-congres Voeten & Kleuren op 12 maart

ASWS heeft voor zaterdag 12 maart het Pedicure-congres Voeten & kleuren op de agenda staan. De basis voor dit evenement in Tiel is het boek Kleurafwijkingen aan de voet van Johan Toonstra.
Visual Online Talkshow ‘Beauty & Hair Talk’

Vanavond gratis online event Beauty & Hair Talk

Het beursteam van Beauty Days en The Hair X-perience organiseert vanavond een nieuwe editie van de online talkshow ‘Beauty & Hair Talk’. Tijdens deze online talkshow komen Lisa Dijkstra van de Google Digitale Werkplaats en Liesbeth Engelchor van Sweet Rumour aan het woord. De online talkshow is van 19.30 tot 21.00 uur en gratis bij te wonen na aanmelding via de website van Beauty Days of The Hair X-perience..

Voetenwerk, december 2021

In het Voetenwerk van december wordt dieper ingegaan op de regionetwerken, een nieuwe methode om accreditatiepunten te krijgen.