Home Actueel

Begeleid oefenen helpt bij klachten hallux valgus

Turkse onderzoekers hebben bij patiënten met lichte tot matige hallux valgus de effecten vergeleken van oefeningen zelfstandig thuis versus die onder begeleiding van een fysiotherapeut. De oefeningen onder begeleiding gaven betere resultaten.

Danny Rombouts: ‘Een beurs is een uitgelezen kans’

Bij beursorganisator ASWS hebben oprichters Elly van Stuijvenberg en Ruud Waldhober, die het bedrijf in 1994 begonnen, begin dit jaar de leiding overgedragen aan hun zoon Danny Rombouts. Tijdens de 28ste editie van de Vakbeurs Totale Voetverzorging (VTV) – 15 en 16 april in Expo Houten – is al iets van zijn hand terug te zien. ‘Kleine wijzigingen, want in grote lijnen zijn de beurzen heel netjes uitgezet.’

Aftrekken zakelijke kosten: do’s-and-don’ts

Het is weer tijd om aangifte inkomstenbelasting te doen. Als ondernemer met een eigen pedicuresalon kan dat best ingewikkeld zijn. Bijvoorbeeld als het gaat om welke kosten je nou wel of niet tot zakelijke kosten mag rekenen en mag aftrekken. Vooral met de bijtelling voor het privégebruik van de auto gaat het volgens de Belastingdienst regelmatig mis.

Doorstart voor Penders Voetzorg

Leverancier van orthopedische schoenen Penders/OIM Voetzorg (onderdeel van Feeture Voetzorg) heeft een doorstart kunnen maken, nadat begin maart het faillissement werd aangevraagd.

Pilot met persoonlijke gids bij patiënt met hartfalen

Om mensen met hartfalen te helpen bij hun niet-medische vragen, komen zorgverzekeraar VGZ, het Catharina Ziekenhuis, Máxima MC, Canisius Wilhelmina Ziekenhuis en patiëntenvereniging Harteraad met de ‘Persoonlijke gids bij hartfalen’. Deze nieuwe, gratis service is een aanvulling op het reguliere behandeltraject van hartpatiënten in het ziekenhuis. Een pilot met 120 deelnemers is onlangs van start gegaan.

Laag inkomen? Verhoogde kans op hart- en vaatziekten

Nederlanders met lage inkomens hebben tot 1,5 keer meer risico op een hartaanval of beroerte dan rijkere landgenoten. Bij Surinaamse Hindoestanen is dit risico 1,9 keer hoger. Dat blijkt uit onderzoek van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en HagaZiekenhuis in Den Haag. Inkomen en etniciteit worden in de Nederlandse richtlijnen nog niet meegenomen als risicofactor.

Zilververband: geen effect op genezing diabetische voetulcera

Zilververband wordt vaak gebruikt bij wondverzorging vanwege de antimicrobiële eigenschappen. Het Royal Melbourne Hospital in Australië onderzocht de invloed hiervan op de genezing van diabetische voetulcera. Er werd geen bewijs gevonden dat het gebruik van zilververband de genezing bespoedigd.

Aantal nagelstylisten groeit sterk

Het aantal nagelstylisten is de afgelopen vijf jaar flink toegenomen. Dat meldt de Kamer van Koophandel (KVK) na analyse van het aantal inschrijvingen. In 2018 stonden er ruim 7.830 nagelstylisten ingeschreven bij de KVK. Begin 2023 zijn het er bijna 11.300. Een toename van 44 procent.

Blog Saar: ‘Geen woorden voor…’

Deze keer is het thema van Podopost: praktijkinrichting. Wat zal ik daar eens over schrijven? Ik heb geen zin om feiten en richtlijnen op te lepelen. Die kunnen jullie elders vinden. Weet je wat, ik ga eerst even lekker op vakantie…
Voetzorg algemeen

Prehistorische podotherapie

Wetenschappers van de University van Queensland (Australië) hebben een oud mysterie opgelost: ze ontdekten hoe sauropoda-dinosaurussen zoals de Brontosaurus, ondanks hun enorme gewicht toch op land konden lopen.