Home Actueel
Medische voetzorg

ProVoet en NVvP vinden elkaar op inhoud, organisatie en uitvoering:

Educatie gaat in de preventieve diabetische voetzorg een prominente rol spelen. In de Zorgmodule Preventie Diabetische Voetulcera 2019 wordt hier uitgebreid op ingegaan. De nieuwe zorgmodule werd in mei dit jaar vers van de pers gepresenteerd tijdens het ‘International Symposium on the Diabetic Foot’. Brancheorganisatie ProVoet en de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP) hebben er met volle overtuiging hun handtekening onder gezet.
Ondernemen

‘Ga het gesprek aan; nee heb je, ja kun je krijgen’

Samenwerken is iets wat we op heel veel manieren doen. Maar wanneer het gaat om op een zakelijke manier samen te werken, vinden veel pedicures dat spannend. Alleen je visitekaartjes ergens neerleggen is nog geen samenwerken. Samenwerken vraagt om openheid en vertrouwen en dat is best kwetsbaar.
Medische voetzorg

Prothesenagels met poly-acrylgel

Jaren geleden werden bij de problematische nagels van de halluci van meneer Bovens1 (65) een nagelextractie, respectievelijk een wigexcisie uitgevoerd. Sindsdien heeft hij ultrakorte, nauwelijks groeiende nagels. Het vrijliggende nagelbed voelt bij omgevingscontact erg pijnlijk aan. Prothesenagels met een poly-acrylgelsysteem blijken de nagels het beste te beschermen. Terwijl de cliënt over zijn ziektegeschiedenis vertelt, demonstreert medisch pedicure Igna Breedeveld haar werkwijze.

Voorwoord: Informatiebehoefte

Als pedicure geeft het je veel voldoening als het je lukt om de met onychomycose aangetaste teennagels van je cliënt effectief aan te pakken. Uiteraard met de vereiste inzet van de cliënt zelf. Maar alvorens daaraan te beginnen, is het wel van belang dat je weet wat de werkzame stof van het antischimmelproduct is en of de eigenaar van de tenen bepaalde bloedverdunners slikt.
Ondernemen

Ook als starter 100 procent presteren

Bernadet beschrijft in deze column feilloos haar vakantie ervaring met het onervaren personeel in een Oostenrijks hotel dat de boel met man en macht draaiende probeert te houden. Dit legt ze feilloos naast de situatie van pedicures die nog maar net hun diploma hebben en ook dan al moeten voldoen aan de hoge verwachtingen van hun klanten.
Ondernemen

‘Ik moet op mijn gereedschap kunnen vertrouwen’

Steeds meer pedicures kopen hun producten online. De vraag is dan: ga je voor dumpprijzen van een Chinese webshop of kies je voor erkende kwaliteitsproducten? Podopost laat voor- en tegenstanders aan het woord over het al dan niet goedkoop inkopen van materialen. Van een frees voor 3 euro tot ‘martelwerktuig’.
Medische voetzorg

Invloed van medicatie op voeten en huid

Van oncolytica tot bloeddrukverlagers, veel geneesmiddelen kunnen bijwerkingen geven op voeten, huid en nagels. Ook zijn er medicamenten die een verhoogd risico op infecties geven of die wondgenezing vertragen. Van welke medicatie moet een pedicure op de hoogte zijn? Dit artikel geeft een bloemlezing van een aantal belangrijke groepen geneesmiddelen.

‘Ik wil graag nieuwe dingen blijven leren’

Slechts een paar maanden geleden verruilde Marion van Schuppen met La Alegria Schoonheidsstudio haar praktijk aan huis voor een nieuwe salon. Hier kan ze met gepaste trots om zich heen kijken, maar ze kijkt vooral vooruit. Daarbij denkt de pedicure-schoonheidsspecialiste aan uitbreiding, verder leren en de samenwerking zoeken. Alegria betekent vreugde in het Spaans. Op bezoek in Langbroek spat de vreugde er inderdaad vanaf!