Home Actueel

4 dermatologie artikelen | Gratis bundel

Van aandachtspunten bij de verzorging van de donkere huid tot het voorkomen van ingroeiende teennagels bij pubers. We hebben voor jou een selectie gemaakt van tien interessante casussen. Het enige wat je hoeft te doen is het volgende formulier in te vullen, waarna je de bundel via de zwarte button onder het formulier gratis kunt downloaden.

Voetenwerk, oktober 2020

In het Voetenwerk van oktober geeft Ben Wagemakers een nabeschouwing op de laatste alv waar het beleidsplan 2020 – 2025 dat met grote meerderheid is aangenomen.

Pdf Podopost, nr. 8, oktober 2020

Podopost nr. 8 oktober 2020 is beschikbaar als doorbladerbare pdf.
Medische voetzorg

Wanneer kies je welke nagelbeugel?

Tegenwoordig staan er veel verschillende nagelbeugels tot je beschikking. Fijn, zo veel keuze! Maar welke nagelbeugel geeft bij een specifiek nagelprobleem de beste kans op een succesvol resultaat?
Ondernemen

Ondernemen: Aanpakken om dit jaar nog meer omzet te genereren

Het is een bijzonder jaar 2020, ook op zakelijk vlak. Veel pedicures merken dat hun omzet minder is. Bijvoorbeeld doordat sommige klanten niet zo snel weer durfden te komen, of helemaal zijn weggebleven.
Logo_Podopost

Column Bernadet: Het vege lijf

We krijgen er vroeg of laat zowat allemaal mee te maken: beroepsgerelateerde houdingsklachten. Vastzittende duimen, polsen en/of vingers, krakende en slijtende gewrichten, pijnlijke spieren, schouderklachten... Ai, oei en au!
Logo_Podopost

Column Tineke: Druk?

Deze zomer ben ik, alhoewel ik met pensioen ben, druk geweest. Het klinkt wel zwaar, maar je kunt druk zijn met van alles, uiteraard.
Ondernemen
Logo_Podopost

Voorwoord: Bewustzijn

Ik schrijf dit voorwoord de dag na de persconferentie van 28 september, de persconferentie waarbij de maatregelen om besmetting met het coronavirus tegen te gaan weer verder werden aangescherpt. Dat dat er zat aan te komen, kon je al op je klompen voelen aankomen.
Medische voetzorg

Casus: Gefixeerde hamer- en klauwtenen ‘in het gareel’

De gefixeerde hamer- en klauwtenen van mevrouw KlaverĀ¹ (71) zijn het gevolg van artrosis deformans. Medisch pedicure Toos Mennen besluit tot het maken van 2 verschillende ortheses om problemen aan de tenen als gevolg van deze standsafwijking zoveel mogelijk tegen te gaan.