Home Actueel
Dermatologie

Hyperkeratose door lymfoedeem

Meneer Groenewegen (70 jaar) heeft een bruinige aanslag op zijn tenen die in 1,5 jaar verder toeneemt. Wat is het? En wat kan de pedicure eraan doen? We leggen het voor aan dermatoloog dr. Johan Toonstra.
Bus_monteur

Blog: Voorrijkosten

Mijn wasmachine was kapot. Een compleet drama in 4 bedrijven als je een gezin met kleine kinderen runt. Het was best schrikken toen ik hoorde dat het 10 dagen zou duren voor een monteur kon komen. Maar ik viel volledig van mijn stoel toen ik de voorrijkosten hoorde. Dan viel het bedrag dat ik in rekening breng als voorrijkosten wel mee. Althans, dat dacht ik…
Orthopedie

Patiënten met Osteogenesis Imperfecta worden niet alleen beperkt door hun skeletafwijkingen

Problemen bij het in beweging komen en lopen bij patiënten met Osteogenesis Imperfecta is historisch toegeschreven aan de ernst van de skeletafwijkingen. Voor het eerst is in wetenschappelijk onderzoek vastgesteld dat bij deze patiënten de ervaren problemen mede veroorzaakt worden, doordat ze heel vaak moe zijn en psychosociale problemen ervaren.
Medische voetzorg
Twee figuurtjes die met elkaar in overleg zijn

Hoe verloopt de samenwerking in de diabetische voetzorg?

Pedicures die betrokken zijn bij de diabetische voetzorg die vergoed wordt vanuit de basisverzekering hebben vanaf januari mogelijk weer te maken met nieuwe of aangevulde contracten. Laat de redactie van Podopost middels de enquête weten hoe de samenwerking nu verloopt.