Pfff, weekend!

Tekening poppetje in hangmat

Vrijdagavond half 6. Eindelijk vrij na een razend drukke werkweek. We hebben geen geplande afspraken voor dit weekend staan. Mooi, dan heb ik lekker veel tijd voor van alles dat hoognodig moet gebeuren! Nu gauw boodschappen doen, want we hebben niks meer in huis.

Trillerig van de honger sjees ik door de supermarkt. De paprikachips, verse appeltaarten en Franse kazen lachen me verleidelijk toe. Niet gaan snacken nu!

Weer onderweg naar huis, een halve chocoladereep tussen de kiezen, bedenk ik wat ik dit weekend allemaal ga doen: de bedrijfsadministratie bijwerken, de vloer van de praktijk een extra goeie beurt geven, een enorme berg was- en strijkgoed wegwerken, een aantal struiken snoeien en het huis opruimen, want daar is het echt een zooitje. Rommel ruimen zal meteen orde in mijn warrige hoofd scheppen. En o, ja, ik moet nog een half boek uitlezen voor de boekenclub.

Thuis! Wie gooit de verse groente in de pan? Helaas, we hebben geen van beiden puf om nu nog achter het fornuis te staan. Dus kiepen we onze gezonde voornemens maar overboord en bestellen twee pizza’s. Die eten we met het bord op schoot voor de buis. De rest van de avond brengen we bankhangend voor de televisie door. De boodschappen ruim ik morgen wel op. Een glaasje wijn doet ons de das om. Tegen tienen sukkelen we als een bejaard echtpaar in slaap.

Zaterdagmorgen word ik pas om kwart over tien wakker. Ik moest blijkbaar bijtanken. Om half twaalf, als we nog loom aan de koffie zitten, krijgen we onverwacht visite. Leuk, kom erbij zitten en kijk alsjeblieft niet naar de rommel. Onze vrienden vertrekken pas tegen drieën. Nu gauw samen de tuin in! De snoeischaar blijkt kapot en we willen voorjaarsbollen. Dus op naar het tuincentrum. Pas om zes uur zijn we weer thuis. Voldaan maar moe besluiten we iets makkelijks in de pan te gooien. Jammer dat die verse groente verlept maar een omelet is sneller klaar. Daarna ga ik strijken, beloof ik mezelf. Maar na het eten vind ik een wijntje bij de buren toch een veel aantrekkelijker plan.

Zondagmorgen zitten we pas laat aan het ontbijt. Daarna dan maar aan de slag gaan? Nee, eerst koffie drinken en lekker die stapel kranten lezen. Per slot van rekening heb ik weekend, bedenk ik ietwat verongelijkt. Uiteindelijk stoppen we ‘s middags de voorjaarsbollen in de grond, ruim ik binnen de ergste troep op, gooi een was in de machine en strijk twee uniformen. Dan is het alweer tijd om te koken. ‘s Avonds stap ik vroeg mijn bed in en val binnen vijf minuten in slaap, met mijn leesbril nog op. Maandagmorgen loopt de wekker om half 7 af, een verse drukke werkweek wacht. Nou ben ik de afgelopen dagen nog niet aan die bedrijfsadministratie en vloer toegekomen!Volgend weekend heb ik op zaterdag een feestje maar zondag heb ik alle tijd van de wereld om de rest van mijn lijstje af te werken. Dat gaat gemakkelijk lukken! Toch?

 

Bernadet