Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Charlotte: ‘Mijn geboortedatum leidt naar getal 33’

Charlotte Rijnberk
Terwijl ik zijn voeten de nodigde aandacht geef begint de cliënt in extase mijn naam te roepen. Het voelt alsof ik een tijdmachine ben ingestapt en zo terugbeland in de tijd dat ik als pedicure nog regelmatig hitsige mannen in mijn stoel had zitten.
Fantasy landscape with passage through different universes. This is entirely 3D generated image. *** Local Caption *** © gremlin / Getty Images / iStock
© gremlin / Getty Images / iStock

Nu kan mijn wulpse voorgevel de reden zijn geweest van de kreet vol extase van mijn cliënt. Zeg nou zelf, 50-plusvrouwen zijn geweldig. We durven nee te zeggen, dragen sexy bloesjes waar onze borsten extra goed in uitkomen. We blaken van het zelfvertrouwen. Vooral dat laatste is een partij verleidelijk.

Oké, ik geef toe dat het best even wennen is dat mannen tegenwoordig minder met mij flirten, maar meer met mijn bloedmooie dochters. Helemaal onoverkomelijk is dat voor mij nu ook weer niet. Ik ben immers al wat jaren onder de pannen én heb een gezin enzovoort. Het is gewoon… nou ja, wennen, dat wel. Al geef ik meteen grif toe dat er weinig is wat erotiserend is aan een – 50 en een beetje – pedicure, ingepakt in een schort met mondkapje en bril op.

Numerologie

Even terug naar mijn mannelijke cliënt. Via wat omwegen komt het gesprek van cliënt en mij uit op numerologie. Nu gaat mijn kennis over numerologie niet veel verder dan dat het te vinden is in de holistische hoek. De hoek met een duidelijke lijn – het is altijd psychisch. Van een op hol geslagen aura, niet-geuite woede tot een vergeten trauma of depressie. Of ik niet weet dat lichaam en geest een zijn? Sta ik niet open voor de holistische en alternatieve hoek? Tuurlijk wel, ik ben een vrouw en 50-plusser. Maar wel één met beide beentjes op de grond.Al snel wordt me duidelijk dat niet mijn rondborstige rondingen maar mijn geboortedatum voor de cliënt reden van opwinding is. Mijn geboortedatum schijnt na wat berekeningen – volgens de numerologie – uit te komen op het getal 33. Numerologie geeft inzicht in je persoonlijkheid en levensmissie. Ikzelf ben wat dat betreft gematigd sceptisch. Maar als het een ander houvast en richting geeft, vind ik het meer dan prima. Als ik als no. 33 mijn cliënten een geluksmoment bezorg hoor je mij helemaal nergens meer over.

Pijn verbleekt…

Eigenlijk zijn wij – de pedicures – het leukste uitje om je zorgen even te relativeren. De pijn van de te hoge energierekening verbleekt bij je pijnlijke ingroeide nagel of likdoorn laten verwijderen. Tijdens de behandeling ‘stappen’ we samen in de tijdmachine, terug naar vroeger. Toen echt alles beter was. De tijd dat het gesprek in de praktijk nog ging over het beste dieet, de handigste autoroute naar de wintersport, over bitcoins en Sybert, zwarte piet of numerologie…

Dit land heeft wat stabiliteit nodig. Gelukkig is daar de pedicure.