Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Charlotte: ‘Mogelijk, misschien ben ik cynisch’

Charlotte Rijnberk
Terwijl ik het voetenbad laat vollopen klimt mijn klant op de behandelstoel en begint ons gesprek. In zes weken kan er veel gebeuren. Van operatie tot eindexamens en alles ertussenin passeert de revue. Tegen de tijd dat de voeten er weer als nieuw uitzien hebben we bijna alle recente beslommeringen besproken en zijn we voorlopig weer even op de hoogte van elkaars reilen en zeilen en de toestand in de wereld. Zoals een keer iemand over mij zei: je gooit er een kwartje in en het begint te kletsen. En het klopt. Meestal.
Klant in de behandelstoel van de pedicure
©iStock

Weet je, ik heb de ‘ballen’ verstand van voetbal, echter van de opstelling van Overmars vind ik wel iets. Maar om zijn dickpics te bespreken, ik vind het niet zo spannend. Of neem de ‘VI-iconen’ die à la Heintje Davids terugkeren om dan weer te verdwijnen en…. hou op zeg. Mijn klanten zijn leuke vlotte vrouwen, die kaarsen gebruiken waar ze voor bedoeld zijn. Beetje sfeer en romantiek.

Geen woorden aan wijden

Dan het vers-van-de-pers-nieuws dat er een zomergolf van een Omikron-variant aan zit te komen. Het zou hierbij mogelijk gaan om de nieuwe varianten BA.4 en BA.5. Mogelijk, is nog niet zeker. Dat stelt gerust. Gaan we ook geen woorden aan wijden.
Ik zou het, voor de luchtigheid over Saharazand kunnen hebben. Op het moment van schrijven, hoor je op het nieuws dat er mogelijk, daar is-ie weer, Saharazand richting Europa en Nederland waait. Mogelijk misschien, maar misschien ook niet.

Wat je misschien, ik gooi hem er nog maar een keer in, niet weet. Ooit noemden ze het Saharazand bloedregen. Dat kwam dan weer, omdat ze geen flauw idee hadden met wat voor een bijzonder fenomeen ze te maken hadden. Saharazand, zodra het woord valt, zelfs met de toevoeging van mogelijk, beginnen we en masse te zeiken over onze pas gelapte ramen en de auto die nu, als dat zand dan toch komt, weer de wasstraat door moet.
Waar ze in Oekraïne, en elders in de wereld, waar bloed wordt vergoten in hun handen zouden klappen en spontaan een vreugdedans zouden maken als de auto’s alleen door bloedregen bevuild zouden zijn. Lopen jullie te zeiken over je ramen en auto!

Aanvoelen

Wat ik me oprecht afvraag, missen we nu met z’n allen het ‘aanvoel-gen’ of ben ik gewoon te kritisch. Begin ik trekjes te vertonen die overeenkomen met die te cynische besnorde grijze opiniemaker, die op alles en iedereen kritiek heef? Zo ja, waarschuw me dan alsjeblief.

Enfin, ik denk dat ik mijn punt wel gemaakt heb. Ik vond het tijd voor een klein tegengeluid. Bij dezen.

 

Wie is Charlotte Rijnberk?

Mensen reizen uit de wijde omgeving naar de pedicure- & lifestylepraktijk van Charlotte Rijnberk (53). Pedicuren kan ze heel goed. Maar vraag haar niet om acryl- of gelnagels te zetten. Daar heeft ze niks mee. In haar blog houdt zij ons op de hoogte van haar belevenissen in de praktijk.