Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De charme van Nederlandse producten

ropanail
Door de langdurige Corona situatie kijken steeds meer mensen naar lokale ondernemingen en door de nieuwe BTW heffing op inkopen buiten de EU is het zeker interessant hier aandacht aan te besteden.

De meeste mensen weten inmiddels wel dat het niet goed gaat met ons klimaat. Door de uitbraak van het Coronavirus heeft de internationale markt voor het eerst in tijden een stap achteruit moeten zetten. Hierdoor is de wereldeconomie flink afgenomen of zelfs (tijdelijk) compleet stil komen te staan. Hoewel we momenteel in een tijdperk leven van een ongekende internationale markt, is het daarom juist ook interessant om te kijken naar producten die in ons eigen land worden gemaakt. Een gevolg hiervan is dat steeds meer mensen aandacht besteden aan producten die uit eigen land komen. Gelukkig zijn er dan ook steeds meer producten op de Nederlandse markt te vinden die in eigen land geproduceerd worden.

Een groot voordeel van producten die in Nederland worden gemaakt is het feit dat deze vaak een stuk duurzamer, ethischer en milieuvriendelijk zijn. Omdat er geen onderdelen over de hele wereld ingekocht hoeven te worden, scheelt dit toch enorm in de C02 voetprint die een Nederlands merk achterlaat.

Een mooi voorbeeld hiervan is een aantal kledinglijnen die op een duurzame wijze hun kleding in Nederland laat produceren. Het is inmiddels bekend dat vrijwel alle massa geproduceerde kleding bij gigantische wereldmerken niet ethisch geproduceerd worden in 3e wereldlanden. Ethische en verantwoorde kledingmerken zijn daarom steeds populairder geworden in de afgelopen jaren.

Een ander recent voorbeeld is Nederlandse thee. Het is toch bijzonder om te horen dat een thee helemaal op Nederlandse bodem gekweekt en geoogst wordt. En omdat het product uit Nederland komt scheelt dit weer enorm in de C02 uitstoot, energieverbruik en waterverbruik.

Wij van Ropacare BV proberen ook zoveel mogelijk om ons steentje bij te dragen aan het milieu. Onze producten zijn 100% natuurlijk en de oregano olie die wij gebruiken is afkomstig van onze eigen oregano velden in Lelystad. Daarnaast destilleren wij de planten zelf en doen wij zoveel mogelijk onze zakelijke inkopen bij andere Nederlandse ondernemingen. Als bedrijf is het een zeer bewuste keuze geweest om ons productieproces geheel binnen Nederland te houden.
Wij vinden dat een bedrijf zich zoveel moet inzetten om een steentje bij te dragen aan het milieu. Zo zijn wij onlangs overgestapt naar een warmtepompketel- en verwarming en proberen wij zoveel mogelijk recyclebare producten en materialen te gebruiken.

Het resultaat is uiteindelijk een mooi 100% natuurlijk en Nederlands product voor de klant die door zijn aankoop ook nog eens een Nederlands bedrijf steunt!