Instrumenten

In de rubriek Instrumenten treft u berichten en artikelen aan over instrumenten die u in de praktijk gebruikt, maar ook artikelen over apparatuur, stoelen, trolley’s etc.
De artikelen zijn afkomstig uit het vaktijdschrift Podopost en zijn te lezen in pdf.

Wondverbandmiddelen »

Airconditioners »

Antidrukmaterialen »

Handschoenen »

Beensteunen »

Behandelstoel »

Frezen »

Kleine instrumenten »

Loeplamp »

Motoren »

Nageltangen »

Sterilisators »

Tabourets »

Trolley's »

Ultrasoon »

UV-lamp »

Werkmeubels »

Verwijder eelt efficiënt met de omnicut

Agaath Kuijpers (52) heeft een dikke laag droog eelt rond de hielen. Medisch pedicure Elle Michiels pakt dit effectief, veilig en snel aan met de omnicut. Een artikel over het gebruik, de voordelen en de nadelen van dit instrument. Ook demonstreert Elle hoe ze het eelt op verschillende tenen en onder de voorvoeten met het mes verwijdert. Lees meer »

Tangen en frezen steeds handzamer

Sinds het verschijnen van het boekje Pedicure-instrumentenwijzer in 2010 van Tineke de Beer zijn er veel nieuwe instrumenten in de handel gekomen. Nieuwsgierig als ze is, toog Tineke langs een aantal groothandels om te ontdekken wat er nieuw is. En dat bleek nogal wat te zijn. Ze concentreerde zich voor dit artikel op tangen, frezen en handinstrumenten. Lees meer »

Wondverbandmiddelen voor in de praktijk

Bepaalde wondverbandmiddelen zijn onmisbaar in de pedicurepraktijk. Welke soorten moeten we zeker bij de hand hebben en aan welke kwaliteitseisen moeten deze materialen voldoen? Wanneer is steriel verband noodzaak? Medisch pedicures Igna Breedeveld, Carlien Hofland en Hettie Klootwijk vertellen hoe zij er mee omgaan. Lees meer »