Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Insuline in pilvorm kan injecties voor diabetes overbodig maken

Webredactie

Onderzoekers van Harvard John A. Paulson School of Engineering and Applied Sciences (SEAS) hebben een methode ontwikkeld om insuline in pilvorm te kunnen gebruiken. Door een speciale coating overleeft de insuline het maagzuur. Hiermee kunnen injecties in de toekomst overbodig worden.

Diabetes type 1-patiënten hebben insuline-injecties nodig om hun bloedsuikerspiegel in balans te houden. Orale inname (pillen) was tot nu toe niet mogelijk omdat insuline reageert met het maagzuur en slecht wordt opgenomen via de darmen. Maar door een speciale coating wordt de insuline beschermd tegen het maagzuur en wordt de opname vanuit de darmen gestimuleerd.

De coating is eenvoudig te produceren en blijft twee maanden goed bij kamertemperatuur. Voordat de pil op de markt kan worden gebracht moeten meer dierproeven worden uitgevoerd en de effecten op de lange termijn worden onderzocht. De onderzoekers zijn optimistisch over de resultaten: de coating is opgebouwd uit biomaterialen die al zijn goedgekeurd voor menselijke consumptie.

Bron: Harvard John A. Paulson School of Engineering and Applied Sciences (SEAS).