Ketenzorg

Goed verwijzen geeft een beter resultaat

Met de komst van de ketenzorg wordt verwacht dat pedicures rapporteren aan een arts, praktijkondersteuner of podotherapeut of in de beveiligde omgeving van een zorggroep. De pedicure heeft een signalerende functie en het schrijven van een verwijsbrief of rapportage hoort bij haar taken. Het is een competentie die een pedicure goed hoort te beheersen. Lees meer »

Wat wordt van u als pedicure verwacht?

Met de multidisciplinaire samenwerking en de wijzigingen binnen de diabetische voetzorg is het niet altijd duidelijk wat nu wel of niet de juiste procedures zijn bij een diabetespatiënt. Podopost geeft vier casussen die allemaal in de dagelijkse praktijk zijn voorgevallen en daarbij wat in die casus nu eigenlijk van de pedicure verwacht wordt. Lees meer »

14 vragen over diabetische voetzorg 2015

Zowel voor pedicures als voor podotherapeuten verandert er in 2015 veel in de diabetische voetzorg die geleverd wordt buiten de keten. Veranderingen zorgen voor onzekerheid. En als deze veranderingen ook nog eens in een snel tempo moeten worden ingevoerd, geeft dat ook veel onduidelijkheid. Podopost zette 14 vragen op een rij en zocht voor u de antwoorden. Lees meer »

Nederlandse diabeteszorg scoort hoog in Europa

In de Euro Diabetes Index 2014, een onderzoek naar de diabeteszorg in 30 Europese landen, staat Nederland op de tweede plaats, nipt achter Zweden dat de hoogste score ooit behaalde. Nederland scoort met name op de sterke multidisciplinaire aanpak van de zorg in zorggroepen. Lees meer »

Zorgmodule preventie Diabetische Voetulcera geactualiseerd

ProVoet heeft samen met de NVvP besloten de zorgmodule Preventie Diabetische Voetulcera uit 2011 te actualiseren en aan te passen aan de recente inzichten. Aanleiding hiervoor was een recente uitspraak van het Zorginstituut Nederland (voorheen CVZ) over welke Simm’s-1 patiënten nu wel en welke niet onder de basisverzekerde zorg zouden vallen. Lees meer »