Organisaties

In deze rubriek verschijnen berichten over organisaties die voor pedicures van belang zijn. De berichten worden nog aangevuld.

8 vragen over nieuwe stichting Bravo

Stichting Bravo is de naam van de nieuwe stichting die zich gaat bezighouden met de borging van de branchediploma’s Pedicure en Medisch Pedicure. De nieuwe stichting gaat echter nog een stap verder en gaat ook de kwaliteit van de opleidingen bewaken. ProVoet beleidsmedewerker Loes Lemmens, die nauw betrokken is bij de oprichting van Bravo, geeft antwoord op vragen van Podopost. Lees meer »

Wisseling van de wacht bij ProVoet

Elf jaar lang was hij directeur van ProVoet, maar onlangs ging hij met pensioen. Daarom droeg Cas van de Groes het stokje half september over aan zijn opvolger Ron Verschuren. Tijd om met beide heren in gesprek te gaan. Om terug te blikken, kennis te
maken met de nieuwe directeur en om vooruit te kijken. Lees meer »

Centrum voor Ambachtseconomie opgericht

Zesendertig ambachtelijke brancheorganisaties hebben afgelopen vrijdag (14 maart 2014, red.)  het Centrum voor Ambachtseconomie opgericht. Een pilot voor de voetverzorgingsbranche laat zien hoe het Centrum voor Ambachtseconomie er online gaat uitzien. Lees meer »

ProCert en het KRP

ProCert beheert het Kwaliteitsregister Pedicure (KRP). In het register zijn de kwaliteiten van de beroepsgroep vastgelegd. Het systeem biedt de mogelijkheid aan consumenten en ketenpartners om inzicht te krijgen in de kwaliteit van de geregistreerde pedicure en dus in de behandeling. Lees meer »

Brancheorganisatie ProVoet

ProVoet is de landelijke brancheorganisatie voor pedicures en behartigt de belangen van ongeveer 13.500 (aspirant) leden. ProVoet bevordert de kwaliteit en professionalisering van voetverzorging en het beroep pedicure in Nederland. De pedicures die bij ProVoet zijn aangesloten Lees meer »