Verzekeringen

Verzekeringen noodzakelijk en nuttig

Een zelfstandig ondernemer krijgt van de Kamer van Koophandel, bedrijfsadviseurs en banken vaak het advies om zijn praktijk voor zoveel mogelijk aspecten te verzekeren. Maar niet iedere verzekering is nodig voor de pedicurepraktijk. Met een aantal voorbeelden geeft coach Marja van der Ende zicht op alle verzekeringen die er zijn. Lees meer »

Zzp’ers verenigen zich voor arbeidsongeschiktheid

Volgens de ZZP-Monitor 2014 van marktonderzoeksinstituut GfK is een groeiend percentage zzp’ers in ons land onderverzekerd. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering vinden ze te duur. Als uitgekeerd moet worden, verloopt dat vaak moeizaam. Het zogeheten Broodfonds vormt een betaalbaar en toegankelijk alternatief voor de verzekering. Lees meer »

Simm’s 1 vanaf januari 2015 niet meer in basisverzekerde zorg

Het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) heeft extra duiding gegeven aan het standpunt uit 2010 ‘Voetzorg voor mensen met diabetes mellitus’. In dat standpunt was aangegeven welke voetzorg onder de basisverzekering valt, en dat betrof medisch noodzakelijke voetzorg. In de praktijk hebben zorgaanbieders en zorgverzekeraars hier een eigen vertaling van gemaakt. Lees meer »