Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 447 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
Ondernemen

‘Zij weet precies hoe ik in elkaar zit en waar ik van hou’

Erica van Engel was blij toen haar manicure besloot een pedicureopleiding te gaan volgen. Daardoor kon Erica eindelijk stoppen met haar zoektocht naar een goede pedicure. Wat ze het meest aan haar manicure-pedicure waardeert is dat ze zo betrouwbaar is. “Al 16 jaar is ze een constante factor in mijn leven.”
Ondernemen

Pedicures zijn ook gewoon mensen

Deze zomer liep ik bij ons winkelcentrum. Het was nog niet druk, maar wel bloedheet. De dames bij de bloemist waren alle buitenplanten extra water aan het geven en ondertussen druk met elkaar in gesprek. Op een gegeven moment zei de ene dame tegen de andere: ‘Klanten zijn ook gewoon mensen hoor!’ Toen dacht ik bij mezelf: Waar gaat dit nu over? Eerst dacht ik nog dat ik het verkeerd had gehoord, ze zegt “planten”.

5 Criteria waarop je een groothandel kunt uitkiezen

Zonder groothandel kun je geen praktijk starten of voeren. Je hebt apparatuur, stoelen, instrumenten, disposables et cetera nodig. Biedt de groothandel bij jou om de hoek wat je nodig hebt, of is het interessant om ook eens ergens anders te kijken? We zetten 5 zaken op een rij om rekening mee te houden bij jouw keuze voor een van de ruim 40 groothandels gericht op pedicures in ons land. Op de volgende pagina’s lichten enkele groothandels hun assoriment en aanbod toe.
Ondernemen

‘Ik moet op mijn gereedschap kunnen vertrouwen’

Steeds meer pedicures kopen hun producten online. De vraag is dan: ga je voor dumpprijzen van een Chinese webshop of kies je voor erkende kwaliteitsproducten? Podopost laat voor- en tegenstanders aan het woord over het al dan niet goedkoop inkopen van materialen. Van een frees voor 3 euro tot ‘martelwerktuig’.
Ondernemen

‘Als leerbedrijf blijf je ook zelf bij de les’

Als pedicurebedrijf een leerplek bieden aan stagiaires? Dat kost veel tijd en energie, maar het levert je ook veel op. Dat kan Nancy Peter van Derma Clinic Vlodrop beamen. Zij biedt stageplaatsen aan zowel schoonheidsspecialisten als (medisch) pedicures en vindt het ontzettend leuk om het vak op die manier door te geven. “Je leert daar zelf veel van.”
Medische voetzorg

Prothesenagels met poly-acrylgel

Jaren geleden werden bij de problematische nagels van de halluci van meneer Bovens1 (65) een nagelextractie, respectievelijk een wigexcisie uitgevoerd. Sindsdien heeft hij ultrakorte, nauwelijks groeiende nagels. Het vrijliggende nagelbed voelt bij omgevingscontact erg pijnlijk aan. Prothesenagels met een poly-acrylgelsysteem blijken de nagels het beste te beschermen. Terwijl de cliënt over zijn ziektegeschiedenis vertelt, demonstreert medisch pedicure Igna Breedeveld haar werkwijze.
Dermatologie

‘Bij velen is onbekend dat je de combinatie beter kunt vermijden’

Op verzoek van een pedicure besteedt Podopost aandacht aan een casus uit haar praktijk. Een cliënte die tevens bloedverdunners gebruikte, werd door haar behandeld wegens schimmelnagels en later vanwege een schimmelinfectie aan de voetzolen. Als mevrouw vervolgens overlijdt aan een hersenbloeding, hoort de pedicure dat er een contra-indicatie is tussen het antischimmelmiddel en de bloedverdunners.
Medische voetzorg

ProVoet en NVvP vinden elkaar op inhoud, organisatie en uitvoering:

Educatie gaat in de preventieve diabetische voetzorg een prominente rol spelen. In de Zorgmodule Preventie Diabetische Voetulcera 2019 wordt hier uitgebreid op ingegaan. De nieuwe zorgmodule werd in mei dit jaar vers van de pers gepresenteerd tijdens het ‘International Symposium on the Diabetic Foot’. Brancheorganisatie ProVoet en de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP) hebben er met volle overtuiging hun handtekening onder gezet.
Ondernemen

‘Ga het gesprek aan; nee heb je, ja kun je krijgen’

Samenwerken is iets wat we op heel veel manieren doen. Maar wanneer het gaat om op een zakelijke manier samen te werken, vinden veel pedicures dat spannend. Alleen je visitekaartjes ergens neerleggen is nog geen samenwerken. Samenwerken vraagt om openheid en vertrouwen en dat is best kwetsbaar.
Ondernemen

Ook als starter 100 procent presteren

Bernadet beschrijft in deze column feilloos haar vakantie ervaring met het onervaren personeel in een Oostenrijks hotel dat de boel met man en macht draaiende probeert te houden. Dit legt ze feilloos naast de situatie van pedicures die nog maar net hun diploma hebben en ook dan al moeten voldoen aan de hoge verwachtingen van hun klanten.

Verfijn de zoekresultaten

  • Tags