Home 2024

Laatste artikelen

Op bezoek: Zelfstandig werken in team leidt tot professionele groei

Medisch pedicure Roswitha Ots verlangt naar directe samenwerking met collega's. Met dat doel voor ogen opent ze in augustus 2021 een pedicurecentrum in Landgraaf inclusief twee extra behandelruimtes voor de verhuur. (Medisch) pedicures Sophia Doublal, Noortje de Witt, Joke de Leeuw en Mellanie Waltie1 delen dit verlangen en huren een behandelruimte in het pedicurecentrum. Samen vormen deze zelfstandige ondernemers een gepassioneerd team dat opgedane kennis onderling deelt en elkaar desgewenst ondersteunt.

Pdf Podopost nr. 3, juni 2024

Hieronder kun je Podopost nr. 3-2024 lezen als doorbladerbare pdf. Wil je liever de online artikelen als losse artikelen lezen dan kan dat natuurlijk ook. Om onderstaande pdf te kunnen bekijken, moet je ingelogd zijn met een Podopost abonnement.

Zo doe je dat: Medi-Klingen en pyramidefrees

Het was in de oudheid al bekend: er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Voor moeilijk bereikbare clavi, pijnlijke clavi en/of scheefgroeiende clavi kan het gebruik van een Medi-Klingen of pyramidefrees een uitkomst zijn.

Praktijk: ‘Hielspoor’ en voetentraining

Veel lichamelijke klachten beginnen bij de voet. Dat is iets wat Cocky Hoogeveen in de loop der jaren heeft geleerd. Als podoposturaal therapeut en docent is het haar missie om klachten als ‘hielspoor' voor eens en voor altijd aan te pakken. ‘Alleen naar de voeten kijken is absoluut te weinig.'

ProVoet

Als trotse en grootste landelijke brancheorganisatie voor pedicures staan wij klaar voor al onze circa 12.000 leden. De betrokken en deskundige medewerkers van de ledenservice zijn er om jouw vragen te beantwoorden.

Column Iris: Arbeidsvitamine

Laatst op de sportschool stond er muziek op die klonk als een mengeling van een op hol geslagen hartslag, getimmer op een bouwplaats en een haperende tandartsboor. Na een half uur sporten was ik dit zo zat dat ik het voor gezien hield en mij een weg baande richting uitgang.

Column Selena: Doe wat je doet met liefde

Vers van de opleiding moet je keuzes maken. Ga je huren, ga je ambulant, heb je misschien een ruimte in of aan huis waar je kan starten? Kortom, hoe ziet jouw ideale praktijk er uit?

Vijf vragen aan: Geraldine van Boxel

Vijf vragen aan Geraldine van Boxel, pedicure in haar Praktijk Geraldine in Hilversum.

Redactioneel: Wankelen of wandelen

Er is iets raars met me aan de hand. Regelmatig als ik 's ochtends uit bed opsta, dreig ik bij mijn eerste stappen om te vallen. Hetzelfde gebeurt me wanneer ik van mijn stoel omhoog kom, nadat ik intensief heb zitten werken.

ProVoet: Met OVV naar MPO

Sinds 2021 bestaat de specialisatie Medisch Pedicure Oncologie (MPO). De basis voor deze opleiding vormt de opleiding Oncologisch Voetzorg Verlener (OVV) van Voetzorg+ BV. De opleiding OVV is sinds 2017 opgenomen in de Verwijsgids Kanker van het IKNL. Deze mogelijkheid had de MPO tot het voorjaar van 2024 niet.