Home Nieuws

Nieuws

Voetenwerk, november 2020

In het Voetenwerk van november brengt Ron Verschuren de positie van de ambulante pedicure in coronatijd voor het voetlicht. Om onderstaande pdf te kunnen bekijken, moet je ingelogd zijn met een Podopost abonnement.

Pdf Podopost, nr. 9, november 2020

Podopost nr. 9 november 2020 is beschikbaar als doorbladerbare pdf.
Medische voetzorg

Daling aantal beenamputaties in Noord-Nederland

Het aantal beenamputaties is afgelopen 20 jaar in Noord-Nederland gedaald, maar de 1e amputatie vindt wel op jongere leeftijd plaats, blijkt uit onderzoek.
Orthopedie

Focus op botgezondheid bij borstkanker

Het Catharina Ziekenhuis is begonnen met het toedienen van een halfjaarlijks infuus aan een specifieke patiëntengroep van vrouwen na de overgang met borstkanker omdat de botversterkende middelen de kans op uitzaaiingen in botten verminderen.

Mensen met dementie zijn gevoeliger voor pijn

Mensen met dementie worden gevoeliger voor pijn naarmate de schade aan de hersenen ernstiger wordt. Tijdige pijnsignalering door zorgprofessionals via pijnobservatie-instrument PAIC15 is daarom belangrijk.
Medische voetzorg

Verklarende woordenlijst voor patiënten met borstkanker

Een woordenboekje met 300 termen beoogt om verwarring te voorkomen bij borstkankerpatiënten door uitleg over het vakjargon dat zorgprofessionals vaak gebruiken.

Griepprik leidt mogelijk tot betere bescherming tegen COVID-19

Onderzoekers van het Radboudumc hebben aangetoond dat een griepvaccinatie de immuunreactie tegen het nieuwe SARS-CoV-2 coronavirus versterkt. Dit leidt mogelijk tot een betere bescherming tegen COVID-19-infectie.

4 dermatologie artikelen | Gratis bundel

Van aandachtspunten bij de verzorging van de donkere huid tot het voorkomen van ingroeiende teennagels bij pubers. We hebben voor jou een selectie gemaakt van tien interessante casussen. Het enige wat je hoeft te doen is het volgende formulier in te vullen, waarna je de bundel via de zwarte button onder het formulier gratis kunt downloaden.

Voetenwerk, oktober 2020

In het Voetenwerk van oktober geeft Ben Wagemakers een nabeschouwing op de laatste alv waar het beleidsplan 2020 – 2025 dat met grote meerderheid is aangenomen.

Pdf Podopost, nr. 8, oktober 2020

Podopost nr. 8 oktober 2020 is beschikbaar als doorbladerbare pdf.

Meest gelezen

Veelbesproken thema's

Onder het thema Ondernemen vind je onder meer informatie over praktijkvoering, samenwerking, pr, maar ook bijvoorbeeld omgaan met cliënten.
Onder het thema Medische voetzorg vind je artikelen en berichten over voetzorg bij cliënten of patiënten bij wie sprake is van risicovoeten.
Onder het thema Voetzorg Algemeen vind je informatie over onder meer instrumenten, hygiëne, schoenadvies, algemene voetverzorging.