Nieuws

‘Beweegbord’ helpt om patiënt sneller fit te krijgen

Een ‘beweegbord’ moet patiënten van de Geriatrische Trauma Unit van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht helpen sneller fit te worden. De behandelaars kunnen in één oogopslag zien wat de patiënt al heeft gedaan en kan, maar ook de patiënt zelf kan zijn of haar vorderingen zien. Lees meer »

Scholingsoverzicht 2018 – 2019 online

Het nieuwe Podopost Scholingsoverzicht staat online. Ook dit jaar heeft Podopost aan opleiders gevraagd hun scholingsaanbod voor het komende seizoen jaar door te geven. Dus wil je weten wat er bij jou in de buurt aan scholing wordt gegeven, wat een specifieke opleider aanbiedt of op onderwerp het totale aanbod zien. Geen probleem. Je hebt meerdere zoekmogelijkheden. Lees meer »

Afbeelding met buttons voor duimpje omhoog, duimpje twijfel en duimpje omlaag

Pedicures die vinden dat iedereen zich aan codes en richtlijnen moet houden, doen dat zelf niet altijd

Vraag een pedicure of ze vindt dat alle pedicures zich strikt moeten houden aan in de branche geldende codes en richtlijnen en ze zal waarschijnlijk ja zeggen. Toch blijkt uit een kleine peiling dat sommige pedicures dat wel vinden, maar zich er zelf op sommige punten eigenlijk niet aan houden. Verder komt naar voren dat Richtlijnen voor behandeling dv/rv het best wordt opgevolgd. Lees meer »

‘Slimme’ pleister verzorgt chronische wond

Onderzoekers van de Tuft University (VS) hebben een ‘slimme’ pleister ontwikkeld die chronische wonden in de gaten houdt en eventueel zelf medicijnen kan toedienen. Op die manier moeten chronische wonden sneller en beter genezen. Lees meer »

Hardloopschoenen met extra demping kunnen blessures opleveren

Hardloopschoenen met extra demping (ook wel ‘maximalist running shoes’ genoemd), kunnen blessures opleveren tijdens het hardlopen. Lopers ondervinden een hogere impact tijdens het neerkomen van de voet, die in kortere tijd verwerkt moet worden. Dat blijkt uit onderzoek van de Oregon State University. Lees meer »