Home Nieuws

Nieuws

Voetzorg algemeen
Illustratie van hersenen met spierballen

Doe de kennistest uit Podopost nr. 7 over hygiëne

Kennis van hygiëne is van wezenlijk belang om besmettingen te voorkomen. In Podopost nr. 7 besteden we daarom aandacht aan hygiëne in de pedicurepraktijk en houden we ook een gratis webinar over hygiëne. Heb jij je hygiëne kennis paraat?

Voetenwerk, september 2021

In het Voetenwerk van september gaat ProVoet-voorzitter Ron Verschuren in op de verscherpte tegenstellingen in onze samenleving en geeft hij pedicures een compliment. Om onderstaande pdf te kunnen bekijken, moet je ingelogd zijn met een Podopost abonnement.

Pdf Podopost nr. 7, september 2021

Podopost nr. 7, september 2021 is beschikbaar als doorbladerbare pdf.
Medische voetzorg

Pedicure-congres 18 september goed voor 6 accreditatiepunten

Het pedicure-congres van ASWS (thema bijzondere voetproblemen) op zaterdag 18 september is door ProCERT geaccrediteerd met 6 punten.
Voetzorg algemeen

Webinar hygiëne 14 september: stuur je vragen in

Meld je nog snel aan voor het gratis Podopost-webinar over hygiëne op 14 september. Podopost-hoofdredacteur Maureen Limpens gaat in gesprek met Karolien van der Scheer, productspecialist Hygiëne & Desinfectie.
Ondernemen

Gezichtsmasker detecteert SARS CoVid-2

Onderzoekers van het Harvard Wyss Institute en MIT hebben een gezichtsmasker ontwikkeld dat SARS-CoV-2 in de adem van een drager kan detecteren.
Orthopedie

Kunstmatige huid toont ‘levensechte’ blauwe plekken

Onderzoekers van de Chinese Universiteit van Hong Kong hebben een kunstmatige huid ontwikkeld die bij stoten of vallen zeer realistische blauwe plekken toont.
Ondernemen

Meer pedicures sinds uitbraak coronacrisis

Het aantal pedicurepraktijken is het afgelopen jaar gegroeid. Nederland telde begin augustus 2021 220 extra vestigingen.
Ondernemen
Afsluiten of openen van een deur met een sleutel

Aantal pedicurepraktijken sinds uitbraak coronacrisis toegenomen

'Collega's in mijn omgeving zijn ermee gestopt, omdat ze geen overheidsondersteuning hebben gekregen in de coronacrisis', is een uitspraak die niet ongewoon lijkt te zijn in de pedicurebranche. Zijn er daadwerkelijk veel praktijken gestopt sinds de coronacrisis? Podopost zocht het uit.

Pdf Podopost nr. 6, juli 2021

Podopost nr. 6, juli 2021 is beschikbaar als doorbladerbare pdf.

Meest gelezen

Veelbesproken thema's

Onder het thema Ondernemen vind je onder meer informatie over praktijkvoering, samenwerking, pr, maar ook bijvoorbeeld omgaan met cliënten.
Onder het thema Medische voetzorg vind je artikelen en berichten over voetzorg bij cliënten of patiënten bij wie sprake is van risicovoeten.
Onder het thema Voetzorg Algemeen vind je informatie over onder meer instrumenten, hygiëne, schoenadvies, algemene voetverzorging.