Home Nieuws

Nieuws

Ondernemen

Tip: verwijs naar provoet.nl

Pedicure Brenda Couveld heeft een handige tip voor collega-pedicures: verwijs door naar ProVoet als je zelf geen plek meer hebt voor nieuwe klanten.
Ondernemen

TVL-subsidie voor vaste bedrijfslasten

Alle ondernemers met minimaal 30 procent omzetverlies kunnen in het vierde kwartaal van 2021 TVL-subsidie aanvragen voor hun vaste bedrijfslasten.
Voetzorg algemeen

Summa opent salon House of Bloom voor opleidingen Beauty & Lifestyle

Ruim 1100 mbo-studenten van Summa Beauty & Lifestyle in Eindhoven worden sinds vorige maand opgeleid in de nieuwe salon House of Bloom. Deze innovatieve leeromgeving voor onder meer kappers, nagelstylisten en pedicures is tevens een open kenniscentrum met aandacht voor innerlijke en uiterlijke schoonheid.
Orthopedie

OrthoWedge meest effectief bij ontlasten voorvoet

Helpen veelgebruikte postoperatieve orthopedische schoenen de voorvoet te ontlasten? Over deze vraag heeft een aantal onderzoekers zich gebogen. Tevens hebben ze de drukverdeling van deze schoenen in de voorvoet vergeleken met de drukverdeling bij het blootvoetslopen.

Geluidsgolven kraken calcium in slagaders

Shockwave Medical (Californië, VS) heeft een techniek ontwikkeld die geluidsgolven benut om een verkalkte slagader aan te pakken. Dit gebeurt op vrijwel dezelfde manier als bij de behandeling van nierstenen.
Ondernemen

3 december: deadline aanmelden kleineondernemersregeling

Uit een flitspeiling van de Belastingdienst blijkt dat bijna de helft van de startende ondernemers en zzp’ers graag afziet van de btw-aangifte. Ondernemers met een structurele jaaromzet van €20.000 of minder kunnen deelnemen aan de kleineondernemersregeling. Aanmelden moet uiterlijk 3 december.

Voetenwerk, november 2021

In het Voetenwerk van november adviseert directeur Ron Verschuren de leden om de 'Toekomstcheck' uit te voeren. Om onderstaande pdf te kunnen bekijken, moet je ingelogd zijn met een Podopost abonnement.

Pdf Podopost nr. 9, november 2021

Podopost nr. 9, november 2021 is beschikbaar als doorbladerbare pdf.
Voetzorg algemeen

Eerste halfjaar 2021: minder meldingen huiselijk geweld

Veilig Thuis – het advies- en meldpunt bij vermoedens van kindermishandeling of huiselijk geweld – registreerde in de eerste zes maanden van 2021 bijna 61.000 meldingen. Dat is 6 procent minder dan het jaar ervoor.

Op huid gebaseerde sensor toont hoe het lichaam beweegt

Wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) hebben draagbare en gevoelige sensoren gemaakt van een flexibel polymeer en bundels koolstofvezels. Deze zijn ook in kleding te verwerken.

Meest gelezen

Veelbesproken thema's

Onder het thema Ondernemen vind je onder meer informatie over praktijkvoering, samenwerking, pr, maar ook bijvoorbeeld omgaan met cliënten.
Onder het thema Medische voetzorg vind je artikelen en berichten over voetzorg bij cliënten of patiënten bij wie sprake is van risicovoeten.
Onder het thema Voetzorg Algemeen vind je informatie over onder meer instrumenten, hygiëne, schoenadvies, algemene voetverzorging.