Home Nieuws

Nieuws

Ondernemen

Pedicures in zwaar weer door coronacrisis

Opstapelende financiële problemen, beperkende voorwaarden uit het economisch noodpakket ondervinden en bij noodzakelijke voetbehandelingen juridisch in de knel raken. Pedicure zijn is in tijden van corona bepaald geen makkelijke opgave. Sinds de landelijk genomen maatregelen van kracht zijn, is het alle hens aan dek bij brancheorganisatie ProVoet.

Hoe ga jij ermee om als je cliënt al je adviezen…

In de casus in Podopost nr. 3, 2020 is te lezen dat de cliënt de adviezen van de pedicure in de wind slaat. Herken je dit uit je eigen praktijk? Podopost is benieuwd wat jij dan doet? Of lukt het jou om al je cliënten de adviezen te laten opvolgen?

Pdf Podopost, nr. 2, maart 2020

Podopost nr. 2, maart 2020 is beschikbaar als doorbladerbare pdf.
Ondernemen
corona_virus

Welke ondersteuningsmaatregelen zijn er voor pedicures tijdens de coronacrisis?

Van welke extra ondersteuningsmaatregelen die de overheid heeft aangekondigd tijdens de coronacrisis kunnen pedicures gebruikmaken? Podopost heeft het voor je op een rij gezet.
Ondernemen
ruimte huren

Ben je huur verschuldigd voor je praktijkruimte bij sluiting door coronacrisis?

Veel pedicures die een praktijkruimte huren, vragen zich af of zij bij een verplichte sluiting door de coronacrisis wel verplicht zijn om huur te betalen.
Ondernemen
diploma_pedicure

(Medisch) pedicures zeer tevreden over opleiding, maar behoefte aan meer praktijkervaring

(Medisch) pedicures zijn over het algemeen zeer tevreden over hun opleiding. Velen zouden wel graag meer praktijkuren tijdens de opleiding hebben om zich zekerder te voelen als starter. Dit blijkt uit een tevredenheidsonderzoek.
reuma

Gratis boekje ‘Bewegen zonder pijn’ voor mensen met reuma

Het gratis downloadbare boekje ‘Bewegen zonder pijn’ geeft informatie over reguliere behandelingsmogelijkheden bij reuma en over mogelijke aanvulling hierop met natuurlijke en kruidenmiddelen.
Medische voetzorg
sensibiliteit diabete

Gebruik meerdere testen voor onderzoek sensibiliteit bij diabetes

Onderzoekers hebben de betrouwbaarheid van diverse testen om te screenen op diabetische perifere neuropathie opnieuw onderzocht.
Medische voetzorg
3D geprint_inlegzool

Experimenteel ontwerp gemaakt van 3D-geprinte inlegzool die druk meet

Koreaanse onderzoekers zijn er in geslaagd om een experimenteel ontwerp te maken van een 3D-geprinte inlegzool die in staat is om plantaire druk te meten. Dat blijkt uit onderzoek dat onlangs is gepubliceerd in Journal of Mechanical Science and Technology.

Meest gelezen

Veelbesproken thema's

Onder het thema Ondernemen vind je onder meer informatie over praktijkvoering, samenwerking, pr, maar ook bijvoorbeeld omgaan met cliënten.
Onder het thema Medische voetzorg vind je artikelen en berichten over voetzorg bij cliënten of patiënten bij wie sprake is van risicovoeten.
Onder het thema Voetzorg Algemeen vind je informatie over onder meer instrumenten, hygiëne, schoenadvies, algemene voetverzorging.