Nieuws

Zeeman maakt extreem dure sneaker uit nieuwsgierigheid

Waarom zijn sommige sneakers zo duur? Om daarachter te komen is retailmerk Zeeman zelf 2 soorten sneakers gaan maken: één van €200,- op de manier waarop dure merken dat doen en één eenvoudige van €12,99, gemaakt op de Zeeman-manier. De extreem dure sneaker van €200,- was online al binnen enkele uren uitverkocht. Lees meer »

Menzis voert diploma-eis voor medisch pedicures nu door

De pedicure die door de podotherapeut gecontracteerd is voor het leveren van voetzorg  aan klanten met diabetes mellitus moet vanaf 2020 beschikken over het diploma medisch pedicure. Zo is te lezen in het document Zorginkoopbeleid Voetzorg 2020 van zorgverzekeraar Menzis. Lees meer »

500.000 euro voor onderzoek naar artrose

Een onderzoeksgroep van het Maastricht UMC+ werkt aan een hoopvolle doorbraak in de behandeling van artrose, de meest voorkomende reumatische aandoening. Met onderzoek naar een nieuwe techniek om kraakbeen te kweken hopen zij op termijn kraakbeendefecten bij mensen met artrose te kunnen herstellen.

  Lees meer »

Grootste drukcabine voor zuurstoftherapie complexe wonden

Het Meander Medisch Centrum heeft sinds kort de kliniek voor hyperbare zuurstoftherapie geopend. In deze ruimte komt een hyperbare kamer voor behandeling van onder andere complexe wonden. Vooral patiënten met schade na bestraling en uitgebreide wonden hebben veel baat bij hyperbare zuurstoftherapie. Lees meer »

Beter slapen door het ‘snoozen’ van piepjes op patiëntenkamer

Een kastje dat er voor zorgt dat het piepje van de infuuspomp op de patiëntenkamer niet meer te horen is, kan de nachtrust van patiënten verbeteren. Team No Beep, Better Sleepwon tijdens de Dutch Hacking Health in het Maastricht UMC+ met dit eenvoudige en doeltreffende idee in de categorie ‘Beste Innovatie’. Lees meer »