Home Nieuws

Nieuws

Veel prijzenwinnaars in Podopost nr. 10

Voor de prijsvraag uit de laatste Podopost editie van vorig jaar waren maar liefst 10 winnaars geselecteerd die het prijzenpakket van Reymerink in ontvangst mochten nemen. Van 8 van hen ontvingen we een foto met hun prijs.  Dat waren er te veel om allemaal met foto af te beelden in Podopost.

Grensonverschrijdend gedrag naar pedicures bestaat vaak uit ongewenst seksueel gedrag

Pedicures die aangeven dat ze in hun praktijk worden geconfronteerd met grensoverschrijdend gedrag maken dat het vaakst mee in de vorm van ongewenst seksueel gedrag. Dat blijkt uit de korte peiling die Podopost onlangs hield via de website in aanloop naar het artikel over grensoverschrijdend gedrag in het tijdschrift (Podopost nr. 2, maart 2021).
Orthopedie

Moet een toegevoegd teengewricht aan passieve prothesevoet scharnieren of niet?

Teengewrichten spelen een belangrijke functionele rol bij valide lopen. Voor prothesegebruikers blijft het effect van het toevoegen van een teengewricht aan een passieve prothesevoet echter grotendeels onbekend.

Veel voetproblemen bij mensen met chronische nierziekte

Dat mensen die hemodialyse ondergaan of lijden aan gevorderd chronisch nierfalen veel huidaandoeningen hebben was al bekend. Uit nieuw onderzoek blijken ook veel aandoeningen aan de voet voor te komen.
Voetzorg algemeen

Ruim 16.700 handtekeningen voor petitie ikwilvoetzorg.nl

Om de achterban een hart onder de riem te steken heeft ProVoet begin februari het initiatief genomen voor de petitie ikwilvoetzorg.nl. Deze steunbetuiging en roep om het heropenen van de pedicurepraktijken was binnen drie weken door zeker 16.700 mensen ondertekend. Inmiddels is bekend dat de pedicures begin maart weer aan de slag mogen.

‘Duivelse’ pump als statement

Het is natuurlijk niet bepaald een schoenadvies dat in de pedicurepraktijk snel gegeven wordt… Maar de internationaal bekroonde lionfish-pump van de 25-jarige modeontwerper Quint Verhaart is wél een bijzonder statement tegen de verwoesting van het koraalrif.

Transplantaat uit placentaweefsel biedt uitkomst bij diabetische voetulcera

Het Georgische bedrijf MiMedx heeft het allograftsysteem EpiFix ontwikkeld voor de behandeling van diabetische voetulcera. Het kant-en-klare transplantaat uit menselijk weefsel biedt uitkomst bij deze hardnekkige chronische wonden, die menig behandelaar voor een uitdaging stellen.

Oproep voor pedicurepraktijk met blinde of dove patiënten

Voor een themanummer over cliënten met een zintuiglijke beperking is de redactie van Podopost op zoek naar pedicures die in hun praktijk blinde of dove patiënten behandelen en die mee willen werken aan een casus. 
Medische voetzorg

Naar de kennistoets over hoektangtechnieken bij ingroeiende nagels

Weet jij het antwoord op alle 9 vragen uit de kennistoets die hoort bij de casus uit Podopost nr. 1? Dan maak je kans op het winnen van de volledig herziene Pedicure Instrumentenwijzer van Tineke de Beer die dit voorjaar wordt gepubliceerd.

Pdf Podopost, nr. 1, februari 2021

Podopost nr. 1 februari 2021 is beschikbaar als doorbladerbare pdf.

Meest gelezen

Veelbesproken thema's

Onder het thema Ondernemen vind je onder meer informatie over praktijkvoering, samenwerking, pr, maar ook bijvoorbeeld omgaan met cliënten.
Onder het thema Medische voetzorg vind je artikelen en berichten over voetzorg bij cliënten of patiënten bij wie sprake is van risicovoeten.
Onder het thema Voetzorg Algemeen vind je informatie over onder meer instrumenten, hygiëne, schoenadvies, algemene voetverzorging.