Home Nieuws

Nieuws

‘Niet bezuinigen op preventie’

De regering moet niet bezuinigen op gezondheidspreventie. Dit leidt namelijk op langere termijn juist tot hogere zorgkosten. Een groot aantal gezondheidsorganisaties trekt hierover aan de bel.

Belastingdienst gaat zzp’ers strenger controleren

De Belastingdienst gaat in 2025 strenger controleren of zzp’ers echt als zelfstandige werken. De dienst zal bij opdrachtgevers kijken of die de Wet DBA (deregulering beoordeling arbeidsrelatie) goed toepassen. Dit kan ook gevolgen hebben voor (medisch) pedicures.

Zo heeft je website meer effect

Eigenlijk is er maar één gouden regel voor je website: ga uit van de bezoeker en pas daar jouw boodschap op aan.

Masterclass ‘Huidkanker’

Pedicures kunnen een belangrijke rol hebben bij het vaststellen van huidkanker. Daarom geeft dermatoloog Annemie Galimont hierover een masterclass. Dit doet ze twee keer tijdens de Vakbeurs Pedicure & Beauty, zaterdag 19 en zondag 20 oktober.

‘Kabinet sluit ogen voor kanker’

Het kabinet Schoof bezuinigt onterecht op onderzoek naar kanker. Dat schrijven zeven organisaties die zich bezighouden met het voorkomen en genezen van kanker in een brandbrief.

Test het valrisico

Heb je een cliënt die wankel op de benen staat? Een test kan je cliënt helpen om te voorkomen dat die valt.

Werkgeluk: nu met drie P’s

Hoe werk je aan werkgeluk? Dat kan met de Werkgelukpiramide. Maar ook met de drie P’s die de Driessen Groep in Helmond gebruikt.

‘Stoppen met roken’ leidt tot veel minder kankerpatiënten

In de Nederlandse Kankeragenda staat een doelstelling om tot minder rokers te komen. Lukt dat, dan zullen er 120.000 minder diagnoses long-, blaas- en slokdarmkanker zijn. Dat heeft het Integraal Kankercentrum Nederland berekend.

‘Schone sokken!’ en andere voetentips

Opleidingsinstituut Pediroda heeft twaalf praktische voetenverzorgingstips op een rijtje gezet. Handig om aan je cliënten te geven.

‘Pak obesitas bij kinderen aan’

Het kabinet Schoof doet te weinig om overgewicht bij kinderen te voorkomen. Dat zeggen kinderartsen en gezondheidsorganisaties in een verklaring. Ze maken zich vooral grote zorgen over een ‘ongezonde voedselomgeving’.

Meest gelezen

Veelbesproken thema's

Onder het thema Medische voetzorg vind je artikelen en berichten over voetzorg bij cliënten of patiënten bij wie sprake is van risicovoeten.
Onder het thema Ondernemen vind je onder meer informatie over praktijkvoering, samenwerking, pr, maar ook bijvoorbeeld omgaan met cliënten.
Onder het thema Voetzorg Algemeen vind je informatie over onder meer instrumenten, hygiëne, schoenadvies, algemene voetverzorging.
Abonneren