Nieuws

afbeelding met woorden waar de letters verkeerd staan

Gezocht: pedicures met klanten die moeite hebben met lezen en schrijven

In Podopost nr. 1 komt het onderwerp ‘laaggeletterdheid’ onder de aandacht. Wat is het hoe ga je ermee om? Heb je in je praktijk klanten die moeite hebben met lezen en schrijven en wil je vertellen hoe je hiermee om gaat? Of heb je in je netwerk een pedicure die hiermee te maken heeft en we mogen benaderen? Stuur dan een mail met je gegevens naar de redactie van Podopost podopost@bsl.nl o.v.v. ‘Cliënten lezen en schrijven’. Lees meer »

Beauty beurs

Vakbeurs Uiterlijke Verzorging wordt Beauty Days

De Vakbeurs Uiterlijke Verzorging gaat verder onder de naam Beauty Days. In 2016 werd de organisator van de vakbeurs, het bedrijff Evenementhal, overgenomen door Easyfairs. “De naam en het concept Vakbeurs Uiterlijke Verzorging is niet meer helemaal van deze tijd”, aldus Corinne Vissers van Easyfairs.  Daarom zijn we het traject ingestapt om deze mooie titel naar een next level te brengen.”

 

  Lees meer »

Bloedglucose meter

Nieuwe test voorspelt of amputatie diabetische voet echt moet

Een nieuwe, eenvoudig uit te voeren test geeft snel uitsluitsel of amputatie nodig is bij een diabetespatiënt met aangetaste bloedvaten in de voet. Nu tasten artsen veelal in het duister of een voet of zelfs het hele been te redden is, wat kan leiden tot onnodige behandelingen. Een publicatie hierover is 3 december gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift British Medical Journal. Lees meer »

Stikstofmonoxide bevordert genezing diabetische voetwonden

Het toevoegen van stikstofmonoxide kan de genezing van diabetische voetwonden versnellen. Onderzoekers van de Michigan Technological University (VS) werken aan een techniek om stikstofmonoxide toe te voegen, waardoor de gemiddelde genezingstijd af zou nemen van 105 tot 21 dagen. Lees meer »

3D-mal zorgt voor betere knieoperaties

Orthopedisch chirurgen van het Maastricht UMC+ gebruiken een nieuwe techniek voor het effectiever plaatsen van een knieprothese. Een op maat gemaakte 3D-geprinte mal waarop alle benodigde zaagsnedes en bevestigingspunten voor de prothese staan aangegeven wordt over de knie geplaatst. Daardoor kan de operatie vlekkeloos verlopen. Lees meer »

Meetapparaat voorspelt diabetes

Onderzoekers van het UMC Groningen hebben een nieuw ‘slim’ meetapparaat ontwikkeld dat het risico op type 2-diabetes, hart- en vaatziekten en het overlijdensrisico kan voorspellen. Het apparaat maakt gebruik van de weerkaatsing van licht door de huid (autofluorescentie). Lees meer »

Laarzen met ingebouwde verwarming

Het Engelse modebedrijf Jimmy Choo introduceert een laars met ingebouwde verwarming, de Voyager. De temperatuur is instelbaar via een app, van 25 tot 45 graden Celsius. Opladen van de laars gaat via een verdekt opgestelde USB-poort aan de achterkant. Lees meer »

Aangepaste inlegzolen helpen genezing diabetische voetwonden

Om te voorkomen dat diabetische ontstekingen aan de voet erger worden, worden de voeten vaak in gips gewikkeld om de druk op de plek van de wond te verminderen. Dat heeft als nadeel dat er minder zuurstof bij de wond komt. Onderzoekers van Purdue University in Indiana (VS) hebben inlegzolen ontwikkeld met zakjes zuurstof. Lees meer »