Home Nieuws

Nieuws

Voetenwerk, juni 2020

In het Voetenwerk van juni gaat Ron Verschuren in op de bijzonder zomer waarin hij ook extra kansen ziet voor pedicures.  

Pdf Podopost, nr. 5, juni 2020

Podopost nr. 5, april 2020 is beschikbaar als doorbladerbare pdf.

Peiling: Angst om te werken in coronatijd?

Veel pedicures zijn blij dat ze weer aan het werk kunnen. Uiteraard met de nodige voorzorgsmaatregelen zoals opgenomen in de protocollen die brancheorganisatie ProVoet speciaal heeft ontwikkeld. Maar is iedereen wel even blij om aan het werkt te gaan? Misschien zie je het wel helemaal niet zo zitten. Bijvoorbeeld omdat je zelf behoort tot de risicogroepen of om andere redenen. Doe mee aan de peiling.
Ondernemen
raam-ventileren-corona

Ventileren openbare ruimtes vermindert overdracht coronavirus drastisch

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, is het goed ventileren van openbare ruimtes minstens zo belangrijk als 1,5 meter afstand houden van elkaar.
Dermatologie
eiwit-huid-jeuk

Eiwit ontdekt dat jeuk in de huid ‘aan’ en ‘uit’ zet

Een eiwit in de huid, periostin genaamd, kan direct neuronen in de huid activeren die jeuk veroorzaken, zo blijkt uit recent onderzoek. De ontdekking is nuttig voor de toekomstige behandeling van jeuk bij eczeem.
Dermatologie
Huidkanker_zon

Huidkankercampagne: zonneschade voorkomen en regelmatige zelfcontrole

Huidkanker is de snelst stijgende vorm van kanker in Nederland. De nieuwe jaarlijkse huidkankercampagne benadrukt het belang van het voorkomen van huidschade door de zon en van regelmatige zelfcontrole om huidkanker in een vroeg stadium te ontdekken.
Ondernemen
toilet-corona

Coronavirus mogelijk ook verspreid via openbare toiletten

Het coronavirus kan ook darmproblemen veroorzaken, zoals diarree. Maar wat is er nu bekend over de verspreidingsroute van het virus via de ontlasting? En is het noodzakelijk om besmetting via deze route via openbare toiletten, bijvoorbeeld in de wachtruimte van pedicurepraktijken, te voorkomen?
pedicure-technieken

Nieuwe boeken over specialistische pedicure-technieken

De vijfdelige boekenserie ‘Focus op Specialistische Technieken’, geschreven door medisch pedicure Toos Mennen en journalist Ellen van Kruining, is sinds kort op de pedicure-markt verkrijgbaar. 

10 bijzondere casussen | Gratis bundel

Van aandachtspunten bij de verzorging van de donkere huid tot het voorkomen van ingroeiende teennagels bij pubers. We hebben voor jou een selectie gemaakt van tien interessante casussen. Het enige wat je hoeft te doen is het volgende formulier in te vullen, waarna je de bundel via de zwarte button onder het formulier gratis kunt downloaden.

Pdf Podopost, nr. 4, mei 2020

Podopost nr. 4, april 2020 is beschikbaar als doorbladerbare pdf.

Meest gelezen

Veelbesproken thema's

Onder het thema Ondernemen vind je onder meer informatie over praktijkvoering, samenwerking, pr, maar ook bijvoorbeeld omgaan met cliënten.
Onder het thema Medische voetzorg vind je artikelen en berichten over voetzorg bij cliënten of patiënten bij wie sprake is van risicovoeten.
Onder het thema Voetzorg Algemeen vind je informatie over onder meer instrumenten, hygiëne, schoenadvies, algemene voetverzorging.