Home Nieuws

Nieuws

Orthopedie

Patiënten met Osteogenesis Imperfecta worden niet alleen beperkt door hun skeletafwijkingen

Problemen bij het in beweging komen en lopen bij patiënten met Osteogenesis Imperfecta is historisch toegeschreven aan de ernst van de skeletafwijkingen. Voor het eerst is in wetenschappelijk onderzoek vastgesteld dat bij deze patiënten de ervaren problemen mede veroorzaakt worden, doordat ze heel vaak moe zijn en psychosociale problemen ervaren.
Medische voetzorg
Twee figuurtjes die met elkaar in overleg zijn

Hoe verloopt de samenwerking in de diabetische voetzorg?

Pedicures die betrokken zijn bij de diabetische voetzorg die vergoed wordt vanuit de basisverzekering hebben vanaf januari mogelijk weer te maken met nieuwe of aangevulde contracten. Laat de redactie van Podopost middels de enquête weten hoe de samenwerking nu verloopt. 
Medische voetzorg

Ortheses bij verschillende voetklachten

Welke ortheses zijn geschikt voor welke voetklachten? We zetten ze in dit artikel voor je op een rij. Dit artikel is een aanvulling op Podopost 10-2019, een themanummer over ortheses.

Meest gelezen

Casus: Hoe gaat het drie jaar later met cliënt?

20

Voeten graadmeter multiple sclerose

48

De risicovoet bij cliënten met kanker

20

Casus: Durven afwijken van wat je hebt geleerd

15

Kinken in de kabel

8

Veelbesproken thema's

Onder het thema Ondernemen vind je onder meer informatie over praktijkvoering, samenwerking, pr, maar ook bijvoorbeeld omgaan met cliënten.
Onder het thema Medische voetzorg vind je artikelen en berichten over voetzorg bij cliënten of patiënten bij wie sprake is van risicovoeten.
Onder het thema Voetzorg Algemeen vind je informatie over onder meer instrumenten, hygiëne, schoenadvies, algemene voetverzorging.