Home Nieuws

Nieuws

Verminderen obesitas bij kinderen levert geld op

Met de aanpak Kind naar Gezond Gewicht levert elke euro die je erin steekt uiteindelijk meer dan drie euro op.

Aantal mensen met corona stijgt

Steeds meer mensen hebben corona. Op dit moment gaat om iets meer dan één op de duizend mensen. Dat is de op één na hoogste ‘zomerscore’.

Bepaal hoe levensvatbaar je praktijk is

Maak je je zorgen omdat de bodem van je bankrekening in zicht komt? Dan is het hoog tijd om je financiën tegen het licht te houden. De Kamer van Koophandel legt uit hoe je dat doet.

Kantoor ProVoet drie weken gesloten

Het kantoor van pedicurebanche-organisatie ProVoet is vanaf volgende week drie weken gesloten.

Hardloopblessures voorkomen met slimme zooltjes

Meer dan de helft van de hardlopers krijgt te maken met blessures, wat vaak leidt tot minder sporten of zelfs stoppen. Omdat inactiviteit leidt tot gezondheidsrisico’s, onderzocht bewegingswetenschapper Bas Van Hooren van het Maastricht UMC+ of slimme zooltjes die tijdens het hardlopen feedback geven op de looptechniek en snelheid leiden tot minder blessures. En hij bepaalde welke krachtoefeningen het meest effectief zijn om blessures te voorkomen.

Positieve resultaten in klinische studie naar middel UB-312 bij parkinson

CHDR (Centre for Human Drug Research) in Leiden heeft in Nature Medicine de resultaten gepubliceerd van de fase 1-klinische studie naar de werking van UB-312 bij patiënten met de ziekte van Parkinson. Deze studie is een belangrijke stap in de zoektocht naar een actieve immunologische benadering van parkinson.

Niet-gecontracteerde zorg wordt duurder voor patiënt

De vergoedingen voor diensten van een zorgverlener waarmee de zorgverzekeraar geen contract heeft, worden verlaagd. Dat staat in een wetsvoorstel van demissionair zorgminister Conny Helder dat naar de Tweede Kamer is gestuurd.

Verplichte AOV kost maximaal 195 euro

Ondernemers gaan maximaal 195 per maand betalen voor een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Dat staat in een wetsvoorstel. Het wetsvoorstel Basisverzekering arbeidsongeschiktheid zelfstandigen (BAZ) is 11 juni 2024 openbaar gemaakt. Tot 23 juli kun je reageren op dat voorstel.

Rol van voet- en teenmisvormingen bij schimmelnagels

Trauma is een van de belangrijkste en meestvoorkomende langer bestaande factoren voor schimmelnagels (onychomycosen). Het belang van herhaald trauma als gevolg van voet- en teenafwijkingen werd zelden onderzocht. Professor Dermatologie Eckart Haneke van de Universiteit van Bern (Zwitserland) schrijft hierover in het wetenschappelijk tijdschrift Journal of Fungi.

Aandacht gevraagd voor psychosociale last bij diabetes

Mensen met diabetes ervaren veel psychische gezondheidsproblemen, waaronder angst, depressie en diabetesproblemen. Deze kunnen het zelfmanagement en de afstemming met preventieve maatregelen en behandelingen van voetcomplicaties beïnvloeden, wat een negatieve invloed heeft op de uitkomsten. Britse onderzoekers keken hoe het gesteld is met de psychosociale ondersteuning voor patiënten met diabetes en voetcomplicaties in de kustgebieden (waar een hoge ziektelast is).

Meest gelezen

Veelbesproken thema's

Onder het thema Medische voetzorg vind je artikelen en berichten over voetzorg bij cliënten of patiënten bij wie sprake is van risicovoeten.
Onder het thema Ondernemen vind je onder meer informatie over praktijkvoering, samenwerking, pr, maar ook bijvoorbeeld omgaan met cliënten.
Onder het thema Voetzorg Algemeen vind je informatie over onder meer instrumenten, hygiëne, schoenadvies, algemene voetverzorging.
Abonneren