Home Nieuws

Nieuws

Prijsverschil Europese en Chinese producten wordt steeds kleiner

Het algemene beeld was altijd dat producten uit Azië veel goedkoper waren dan uit Europa. Door de enorm gestegen transportkosten is dat nu anders, stelt Patrick Ruiters van pedicuregroothandel Arrancar. Wat betekent dat voor de keuzes bij aanschaf van pedicurematerialen?

UMC’s zetten zorg bij zeldzame aandoeningen beter op de kaart

Onder de titel ‘Zeldzame aandoeningen zijn allesbehalve zeldzaam’ lanceerden de Universitair Medische Centra (UMC’s) onlangs een nieuw thema in de publiekscampagne Voor het leven van morgen.

Kamer vreest tekort aan capaciteit verpleeghuiszorg

De Tweede Kamer maakt zich grote zorgen over de capaciteit van de verpleeghuiszorg. De wachtlijsten voor ouderen die in verpleeghuizen zeer intensieve zorg nodig hebben, zijn lang. Daarnaast zijn er twijfels of de komende jaren de eerder afgesproken 50.000 extra verpleeghuisplekken er wel komen.

Nieuwe methode om pijn op te sporen bij ouderen met dementie

Specialist ouderengeneeskunde Annelore van Dalen-Kok ontwikkelde een nieuwe, nauwkeurige methode om pijn bij ouderen met dementie op te sporen. Recentelijk verdedigde ze bij haar proefschrift hierover.

Monitoringsystemen voor glucose niet altijd nauwkeurig

Het meten van glucoseconcentraties bij mensen met diabetes mellitus (DM) kan tegenwoordig ook met glucosemonitorsystemen. Bij deze meting wordt net onder de huid de glucoseconcentratie gemeten met behulp van een sensor. Marion Fokkert promoveerde onlangs bij de Rijksuniversiteit Groningen op onderzoek naar deze glucosemonitorsystemen.

Het allerlaatste PedicureCongres van Margreet van Putten

Op 10 september vindt het PedicureCongres plaats met als thema: ‘Voeten, diabetes en sport’. Dagvoorzitter en samensteller van het programma, Margreet van Putten, heeft hiermee gekozen voor een onderwerp dat haar na aan het hart ligt.
Globe met bomen eromheen

Wat doe jij in jouw praktijk om je steentje bij te…

Wat doe jij in jouw praktijk om je steentje aan een duurzame wereld bij te dragen?

Contracten medisch pedicures niet in gevaar door Wtza

Even leek het erop dat de contracten van medisch pedicures met podotherapeuten in gevaar zouden komen door de Wet Toetreding Zorgaanbieders (Wtza). De Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten heeft juristen echter onderzoek hierna laten doen en komt tot de conclusie dat dit niet het geval is.
Voetzorg algemeen
Verwijderen van callus aan de hiel

Peiling over eelt en hyperkeratose

Eelt en hyperkeratose. Het zijn termen die je als pedicure dagelijks gebruikt. Maar is het nu hetzelfde of is het toch wat anders? Doe mee aan de peiling.
Voetzorg algemeen
Camera op een tripod

Peiling: Jij bepaalt de inhoud van de Podopost video’s

Informatie over je vak wil je soms liever zien dan lezen. Podopost gaat daarom meer videofilmpjes maken. De inhoud daarvan stemmen we graag af met jou als lezer. Wil jij graag meebepalen, beantwoord dan 3 vragen in onderstaande peiling.

Meest gelezen

Veelbesproken thema's

Onder het thema Medische voetzorg vind je artikelen en berichten over voetzorg bij cliënten of patiënten bij wie sprake is van risicovoeten.
Onder het thema Ondernemen vind je onder meer informatie over praktijkvoering, samenwerking, pr, maar ook bijvoorbeeld omgaan met cliënten.
Onder het thema Voetzorg Algemeen vind je informatie over onder meer instrumenten, hygiëne, schoenadvies, algemene voetverzorging.