Home Nieuws

Nieuws

Griep heerst in Nederland

103 op de 100.000 mensen bezochten half januari de huisarts met griepachtige klachten. Daarmee is sinds half december sprake van een griepgolf in Nederland.

PedicureCongres Voeten en Infecties: zaterdag 11 maart

Voor het PedicureCongres Voeten en Infecties op zaterdag 11 maart heeft dr. Johan Toonstra een programma samengesteld waarin dit onderwerp van alle kanten wordt belicht.

NMMV biedt mbo-4 aan

De Nederlandse Maatschappij Medische Voetverzorgers heeft sinds vorig jaar een geheel nieuw bestuur dat erop inzet dat meer medisch pedicures het niveau mbo-4 halen.

Uitbreiding voor valpreventieproject in Brabant

Het anti-valprogramma in Zuidoost-Noord-Brabant wordt na een proefperiode uitgebreid. Het programma is onderdeel van Maak Rimpels, een zelfredzaamheidproject dat ouderen ondersteunt en hen helpt zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen.

Vrouwen met diabetes krijgen minder vaak metformine

Huisartsen schrijven aan vrouwen met diabetes mellitus type 2 minder vaak metformine voor dan aan mannen. Onderzoekers van de Universiteit Groningen stelden dit vast.

Mondhygiënisten in problemen door energiekosten

Meer dan een kwart van de mondhygiënistpraktijken zegt in financiële problemen te komen als de energiekosten op het huidige hoge niveau blijven. Zo’n 10 procent overweegt om dan te stoppen, blijkt uit een peiling van NVM-Mondhygiënisten.

Gezondheidszorg kost in Nederland relatief veel

De uitgaven aan gezondheidszorg per persoon zijn in Nederland het op één na hoogst van de Europese Unie. Het aandeel dat de gemiddelde Nederlander daar zelf voor betaalt, behoort dan weer tot de laagste.

Terugbetaling btw diabetische voetzorg

ProVoet voert overleg met de Belastingdienst en het ministerie van Financiën over welke (gecontracteerde) voetzorg precies valt onder de btw-vrijstelling en over de teruggave van de ten onrechte betaalde btw in het verleden.

Kankercollectief: beter leven voor, na en met kanker

Het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL), KWF Kankerbestrijding en de Nederlandse Federatie van Kankerpatiënten (NKF) hebben zich in november aaneengesloten in het Nederlands Kanker Collectief om samen binnen een jaar prioriteiten en doelen te stellen.

Overgewicht vaker bij kinderen van laagopgeleide ouders

Overgewicht en obesitas komen minder voor onder kinderen met hoogopgeleide ouders ten opzichte van die met laagopgeleide ouders. Zo meldt het Jaarrapport Jeugdmonitor 2022 van het CBS.

Meest gelezen

Veelbesproken thema's

Onder het thema Medische voetzorg vind je artikelen en berichten over voetzorg bij cliënten of patiënten bij wie sprake is van risicovoeten.
Onder het thema Ondernemen vind je onder meer informatie over praktijkvoering, samenwerking, pr, maar ook bijvoorbeeld omgaan met cliënten.
Onder het thema Voetzorg Algemeen vind je informatie over onder meer instrumenten, hygiëne, schoenadvies, algemene voetverzorging.