Home Blogs

Laatste blogs

Blog Charlotte: ‘Zóveel om dankbaar voor te zijn’

Vrolijk fonkelende lichtjes doen hun intrede in het straatbeeld. De eerste kerstversiering verschijnt in de etalages. December, de gezellige laatste maand van het jaar. Al voelt het dit jaar net iets anders.

Blog Saar: Net-werk

Natuurlijk weet ik dat het erbij hoort, maar netwerken houdt toch een beetje in dat je jezelf in de spotlights zet. En laat ik daar nou niet zo goed in zijn. Een ander aanprijzen, geen probleem, maar mezelf is toch een ander verhaal.

Blog Charlotte: ‘Altijd alles kwijt’

Charlotte raakt altijd alles kwijt. Nu weer haar agenda. ‘Mopperend loop ik door het huis heen en weer.’

Blog Saar: ‘Kom viben met je nieuwe patta’s in mijn toko…’

Communicatie heb je in vele vormen. Zo heb je bijvoorbeeld de non-verbale communicatie van mijn man. Ik zeg iets, hij gooit zijn wenkbrauwen meters de lucht in en ik weet dan meteen: hij is het er niet per se mee eens. Het grappige is nog wel dat zijn wenkbrauwen het meestal eerder beseffen dan zijn brein.

Blog Charlotte: ‘De telefoon rinkelt de hele dag’

‘Wellicht lukt het jou om de klant erna naar voren te verzetten, dan kan ik daarna komen!’ Yup, ik had er weer een te pakken: een potentiële klant die dacht mijn werkwijze én agenda te kunnen bepalen.

Blog Saar: ‘Een gevoelig velletje’

Persoonlijk vind ik het wel leuk dat de Latijnse naam voor huid ‘cutis’ is. Als ik dat lees denk ik namelijk meteen aan het Engelse cute wat uiteraard schattig betekent, maar waardoor ik meteen ook denk aan lief.

Blog Charlotte: ‘Dresscode is gala’

Dolblij ben ik met de uitnodiging voor een feestje, totdat ik in de stress schiet als ik de dresscode zie. Gala! Vier letters, met paniek tot gevolg…

Blog Saar: ‘Geen woorden voor…’

Deze keer is het thema van Podopost: praktijkinrichting. Wat zal ik daar eens over schrijven? Ik heb geen zin om feiten en richtlijnen op te lepelen. Die kunnen jullie elders vinden. Weet je wat, ik ga eerst even lekker op vakantie…

Blog Charlotte: ‘Man met de hamer’

Humeurig ben ik. Geïrriteerd. Waarom heb ik het zover laten komen? Op een woensdagmorgen, rond half zes, ruim anderhalf uur voordat ik aan het werk moet, is hij daar opeens. De man met de hamer.

Blog Saar: ‘Goede voornemens…’

Wie heeft ze niet..., goede voornemens? Het mijne zou ‘meer sporten’ moeten zijn. Alweer! Maar aangezien de sportschoolvariant niet werkt bij mij, komt er weinig van terecht.