Home Blogs

Laatste blogs

Iris_blog_ken ik u ergens van

Blog: Ken ik u ergens van?

Het overkomt mij af en toe dat ik iemand zie lopen van wie ik denk: waar ken ik die ook alweer van? Was zij van de spinning-lessen, de pianiste van de jazz-workshop of de moeder van dat snertjong uit groep 6 van mijn oudste zoon, jaren geleden? Ook mijn cliënten met dementie hebben te maken met vergeetachtigheid. En ik merk dat zij soms onverwacht mooi of humoristisch uit de hoek kunnen komen.

Blog: Hoezo oud?

Heb je ‘Het geheime dagboek van Hendrik Groen’ gelezen of vorig jaar op tv de gelijknamige serie gezien met Kees Hulst en André van Duin in de hoofdrollen? Het boek beschrijft op een ironische wijze het leven in een verzorgingstehuis vanuit het perspectief van bewoner Hendrik Groen.  Een aanrader als je, zoals ik, dagelijks met ouderen te maken krijgt. Wat mij betreft mag het boek op de literatuurlijst voor scholieren, verpleegkundigen, artsen en pedicures komen te staan. Achter dat doorleefde gezicht huist niet altijd diegene die je voor je denkt te hebben. Wees op je hoede!

Blog: Vergadertijgers

Om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen bij ProVoet had ik mijzelf opgegeven voor de jaarlijkse ledenvergadering. Het was prachtig weer en ik zat ‘s ochtends vroeg al in de auto op weg naar Veenendaal. Bij het bereiken van de parkeergarage van het Van der Valk hotel zag ik mij voor 2 hindernissen gesteld.

Blog: Voeten-doe-het-zelvers

Verbouwingsprogramma’s op tv doen Iris denken aan de metamorfoses die ze als pedicure meemaakt bij voetzorgmijders. Daarbij vraagt ze zich vaak af; hoe heeft het bij deze mensen zover kunnen komen?
Iris_blog_Kijkje in de keuken

Blog: Een kijkje in de keuken

Pedicure Iris is onze nieuwe blogger. In Podopost nr. 4 heeft ze zich kort voorgesteld. Haar eerste blog gaat over haar verrassende ervaringen en bijzondere ontmoetingen door regelmatig mee te lopen met en inspringen bij collega-pedicures...

Blog: Bel-me-niet! Of toch wel?

Je hebt van die dagen dat niks lekker loopt. Gisteren had ik zo’n dag. Twee cliënten kwamen niet opdagen. Een wondje gemaakt. Mensen in de stoel die over werkelijk alles in de wereld mopperden. Om halfzes had ik het wel een beetje gehad. Toen ging de telefoon. Dat had die beller beter niet kunnen doen...
blog digipap_cashless_digitaal betalen

Blog: Digipap

Vandaag de dag regelen we in onze maatschappij alsmaar meer via de digitale snelwegen. Soms is dat zelfs nog de enige weg. Of, sterker: voor sommigen een doodlopende weg. Zo bestelde ik afgelopen dinsdag een cappuccino in de koffiecorner van het ziekenhuis. “Sinds 1 maart kunt u hier alleen nog digitaal afrekenen”, waarschuwde de juffrouw.

Blog: Bliep!

Tring! Sandra W. aan de telefoon: “Hé, die Bernadet, happy Valentine! Wat heb ik je lang niet gezien, meissie! Ik wil heel graag op korte termijn een afspraak met je maken. Een partij eelt, jongen, dat wil je niet weten! Maar ja, druk-druk-druk hè, het kwam er maar niet van. Doe maar volgende week dinsdag of woensdag, dan is er toch regen voorspelt. Maandag niet, want dan wordt het nog mooi weer en wil ik terras-hangen.”
skeeler_blessure

Blog: Dilemma in blessuretijd

Al sinds een jaar of vijf biedt het skaten mij dé ultieme ontspanning. Ik draag netjes beschermingsmiddelen en ik val praktisch nooit. Helaas, deze keer blijkt een uitstekende stoeptegel een ongeluk in een klein hoekje te zijn. Er trekt een compleet doemscenario aan me voorbij! Kan ik het me als zzp'er eigenlijk nog wel permitteren om zo’n risicovolle sport uit te oefenen?
Tekening poppetje in hangmat

Blog: Pfff, weekend!

Vrijdagavond half 6. Eindelijk vrij na een razend drukke werkweek. We hebben geen geplande afspraken voor dit weekend staan. Mooi, dan heb ik lekker veel tijd voor van alles dat hoognodig moet gebeuren! Nu gauw boodschappen doen, want we hebben niks meer in huis.