Home 2021

Magazines

In Podopost 10 besteden we aandacht aan dermatologie. Zo zoomt dermatoloog Johan Toonstra in op negen soorten eczeem aan de voeten en gaat hij eveneens in op huidschimmels. De kennistoets is gekoppeld aan deze artikelen. En verder: na 16 jaar komt er een einde aan de columns van Bernadet...
In dit nummer staan we stil bij de ambulant werkende pedicure. Zo vertellen 3 ambulante pedicures hoe zij hun werk organiseren en wat zij in hun koffer meenemen. Groothandels vertellen over de ontwikkelingen in de aparatuur voor het ambulante werk en ook de casus over complicaties door reumatoïde artritis is opgenomen bij de ambulante pedicure. En verder pleit Petra van Portengen ervoor dat praktijkondersteuner en pedicures elkaar meer opzoeken om samen te werken en kun je in Juridisch loket lezen wat je nu wel en niet mag vastleggen in een dossier.
In dit themanummer over beauty lees je alles over de Vakbeurs Pedicure & Beauty. Hoe je je klant verwent met een spa-behandeling zie je in de casus. De kennistoets in deze uitgave is gekoppeld aan het artikel van Carla Uppelschoten over verzorging van de droge huid en etiketten lezen. En Sandra van Strijp stelt dat optimale diabetische voetzorg begint bij preventie.
Hygiëne in de pedicurepraktijk staat centraal in dit thema. Of het nu gaat om regelgeving, de laatste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek of welk instrumentarium je hoe moet behandelen, je leest het in deze uitgave.
Traditioneel staat in editie 6 in het teken van scholing. Met het uitkomen van het BKD Oncologie hebben we dat deze keer gecombineerd met het het onderwerp oncologie.
Centraal in deze editie staan cliënten met een beperking. Zowel in de casus als in Op bezoek is er aandacht voor (de omgang met) slechtziende en slechthorende cliënten. De kennistoets gaat in op auditieve en visuele aandoeningen.
Voor dit nummer spraken we met Marianne Lensink van stichting Loop. ' De toename van voetproblemen liegt er niet om', zegt zij. Het thema voor deze uitgave is efficiënt werken. 16 vakgenoten leggen uit hoe zij hun werk zo doeltreffend mogelijk aanpakken. De casus in dit nummer gaat over het gebruik van polstermateriaal en in Ondernemen wordt de coronatoeslag onder de loep genomen.
Het thema voor deze uitgave is de instrumentele behandeling (inclusief kennistoets). In de casus belichten we verschillende materialen voor het tamponneren. Verder spraken we met Corrine Brinkman van de NDF over kwaliteit en samenwerking in de diabetesvoetzorg. Jeannet Schuurman laat in Ondernemen zien wat de mogelijkheden zijn om te declareren via Vecozo. En in juridisch loket schetst jurist Chantal Heefer wat er kan gebeuren als een cliënt je aanprakelijk stelt voor geleden schade.
Voor deze editie spraken we Bravo-voorzitter Kees Boonman over de kwaliteit van de examinering voor pedicures en medisch pedicures. In Ondernemen gaat Jeannet Schuurman in op de voetzorgcontracten en onderzoekt ze de sleutel voor succesvol onderhandelen. Schelden, discriminatie, seksueel getinte opmerkingen, fysiek geweld? Ja, dit grensoverschrijdend gedrag komt ook in de pedicurepraktijk voor. Hoe ga je ermee om? In de casus duiken we in de voetverzorging bij vaatproblemen. En in het kennistoets-artikel leer je meer over het fenomeen pijn.
We spreken ProVoet-voorzitter Ben Wagemakers over de verdere professionalisering van pedicures. We horen het verhaal achter het uitstel van de Zorgmodule. In de casus lees je over hoektangtechnieken bij een ingroeiende nagel (inclusief kennistoets). Psycholoog Myrthe Weijschedé gaat in op de invloed van de coronacrisis op de psyche. Jeannet Schuurman onderzoekt wat de coronacrisis ons als pedicures oplevert. En dermatoloog Johan Toonstra bespreekt blauwe verkleuringen aan de voeten.