Podopost magazine nr. 4, 2022

  Arbeidsdeskundige en ergonoom Amber Denekamp ‘Geef jezelf een excuus om gezond te bewegen tijdens je zware werk’ | Op bezoek bij medisch pedicure Denise Bruins | De kracht van geurbeleving | Houding en manieren om het lichaam minder te belasten | Aanpak hyperkeratose en clavi in de praktijk | Beroepsgerelateerde klachten bij pedicures

  Voorwoord: Lichaam en psyche in balans?

  Op bezoek: ‘Dat mensen mij volledig vertrouwen, vind ik zo leuk’

  De eigen praktijk van medisch pedicure Denise Bruins is gevestigd in een woonzorgcentrum voor ouderen in Rotterdam-Ommoord. Tot vijf jaar geleden had ze een goede baan als salesmanager in de logistiek, maar sinds ze pedicure is, is ze pas écht gelukkig. 'Het geeft zo veel voldoening als mensen blij naar buiten lopen.'

  Marketing: De kracht van geurbeleving

  De voeten van jouw cliënten zijn jouw zorg. Je werkt pijnlijke ongemakken weg. Je vermindert stress. Je doet er alles aan om jouw cliënten comfortabel door het leven te laten wandelen. Jouw service is jouw uithangbord. Zet jouw professionele aanpak kracht bij met de juiste geurbeleving in je voetpraktijk.

  Interview: ‘Daar waar jij je concentreert, gaat jouw lichaam heen’

  Ergonoom en arbeidsdeskundige Amber Denekamp heeft veel bewondering voor professionals die iets creëren of zorg dragen voor patiënten. Als dat niet meer gaat op de manier waarop dat zou moeten, biedt Amber - met Terzet, haar bureau voor arbeidsgeschiktheid - een oplossing zodat deze mensen hun vak weer met liefde kunnen uitoefenen. Kijkt zij anders naar de klachten dan een ergotherapeut?

  Column Selena: Schoenmaker blijf bij je leest!

  Selena Doeswijk - van Es werkte na haar rechtenstudie jarenlang in de financieel juridische sector. Inmiddels is ze al weer een aantal jaar medisch pedicure met haar eigen praktijk en voormalig docent aan een pedicureopleiding. Selena schijnt in deze column haar licht op ondernemerszaken.

  Casus: Aanpak hyperkeratose en clavi in de praktijk

  Mevrouw Groeneveld heeft onder meer last van hyperkeratose en clavi. Juliette Aalders laat zien hoe zij daarbij te werk gaat. In het kader van het thema ergonomie besteden we in deze casus ook aandacht aan de werkhouding en manieren om het lichaam minder te belasten. Aangezien Juliette operaties aan hand en schouder heeft gehad, heeft zij onder meer geïnvesteerd in een podo-unit met een bovenarms systeem, een beweeglijke zadelkruk en een omnicut.

  Kennistoets: Beroepsgerelateerde klachten bij pedicures

  Het werk van de pedicure kan diverse beroepsgerelateerde klachten met zich meebrengen, zoals rug-, nek- en schouderklachten en mogelijk ook het carpaletunnelsyndroom. Meer dan 50 procent van de klachten aan handen, polsen, armen, schouder, nek en rug is arbeidgerelateerd. Het is dus van belang om je hier bewust van te zijn en te kijken hoe de ergonomie binnen jouw werk en de praktijk eruitziet.

  Oudere vrouw kijkt uit raam

  Column Iris: Oorlog

  Iris is ambulant medisch pedicure oncologie & sportpedicure en werkt daarnaast 1 dag in de week in een praktijk. Zij neemt ons mee in haar belevingen in de pedicurewereld, soms met een kwinkslag, soms met een kritische blik.

  Aantekenblok

  Verdieping: Zo maak je een persoonlijk ontwikkelingsplan

  Als je een werkgever hebt, kan het zijn dat je een gesprek krijgt voor het maken van een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP). Dat is een document waarin jouw individuele groeipad staat vastgelegd. Handig, want om interessant te blijven doe je er goed aan continu te investeren in je persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. Als zelfstandige heb je echter geen werkgever die je hiertoe stimuleert. Hoe maak je als zelfstandig pedicure een POP? Wat moet er in dit document staan en waar haal je de tijd en het geld vandaan?

  Pdf Podopost nr. 4, mei 2022

  Hieronder kun je Podopost nr. 4-2022 lezen als doorbladerbare pdf. Wil je liever de online artikelen als losse artikelen lezen dan kan dat natuurlijk ook. Om onderstaande pdf te kunnen bekijken, moet je ingelogd zijn met een Podopost abonnement.