Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ambulante pedicures zien als enigen omzet eerste halfjaar 2017 stijgen

Webredactie

De totale brancheomzet van voetverzorging door pedicures en combinatiebedrijven van pedicures en schoonheidsspecialisten kwam in het eerste halfjaar van 2017 uit op 57,1 miljoen euro. Dat is 11,3 procent minder dan in het eerste halfjaar van 2016. Van alle pedicures zagen alleen ambulante pedicures hun omzet stijgen.

Totale omzet

Hoewel de totale omzet van het eerste halfjaar van 2017 gedaald is vergeleken met het jaar daarvoor is dat minder dramatisch dan het klinkt. Het eerste halfjaar van 2016 was buitengewoon gunstig. Ten opzichte van het eerste halfjaar van 2015 scoort het eerste halfjaar van 2017 12,9 procent beter.
omzet_branche

Omzet per werklocatie

Pedicurepraktijken die vanuit het eigen huis werken of in een bedrijfspand zagen de omzet in het eerste halfjaar van 2017 wat teruglopen. De ambulante pedicures zagen de omzet echter verder doorstijgen en naderen daarmee het gemiddelde omzetniveau van een pedicure die vanuit het eigen huis werkt.

omzet_praktijk

Omzetsamenstelling

Van de gerealiseerde omzet in het eerste halfjaar van 2017 heeft 91 procent betrekking op behandelingen. Gemiddeld heeft een pedicurepraktijk zeven procent van de omzet gerealiseerd met de verkoop van producten.

omzet_samenstelling

Deze branchecijfers zijn bijeengebracht in de rapportage Omzetmonitor Schoonheidsverzorging die wordt uitgegeven door marktdata.nl.