Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Amerikaanse vrouwen kopen minder vaak schoenen met hoge hakken

Webredactie

De verkoop van schoenen met hoge hakken is vorig jaar met twaalf procent gedaald in de Verenigde Staten. Sneakers daarentegen doen het goed: de verkoop daarvan steeg met 37 procent, volgens marktonderzoeker NPD Group.

 

Er lijken een paar oorzaken ten grondslag te liggen aan de dalen verkoop van hoge hakken: minder strenge kledingeisen op het werk, meer thuiswerken en een gezondere levensstijl zoals meer bewegen en lopen. Een gebrek aan keuze kan het niet zijn, want het aantal verschillende modellen schoenen met hakken steeg vorig jaar met 28 procent, volgens onderzoeksbureau Edited. Ook waren hoge hakken regelmatig in de aanbieding volgens datzelfde onderzoeksbureau. Mode speelt uiteraard ook een rol: op dit moment zijn platte, al dan niet met ‘bling’ versierde platte schoenen vaak te zien tijdens modeshows.

Of de trend ook in Nederland navolging krijgt is nog niet duidelijk. Uit een recente poll in het Algemeen Dagblad bleek dat 29 procent van de respondenten vrijwel altijd met hoge hakken naar het werk gaat en 24 procent van de respondenten soms.

 

Bron: Washington Post/Algemeen Dagblad