Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inhoud Podopost nr. 2

Webredactie

Podopost nr. 2 staat in het teken van mycose, zowel onychomycose als dermatomycose. Pedicures komen in hun praktijk regelmatig cliënten met onychomycose tegen. Dermatomycose wordt wat minder gezien in de praktijk. In deze uitgave aandacht voor beide. Met het juist beantwoorden van de kennistest over mycose, maakt u kans op een gratis toegangskaart voor de Podopost Praktijkdag.

 

De diagnose? Tinea Pedis

MycoseNB Onychomycose is iets dat een pedicure vaak tegenkomt in de praktijk, maar een schimmelinfectie aan de huid van de voet is geen dagelijkse kost. Tinea pedis kan overeenkomsten vertonen met eczeem en psoriasis.Wat zijn de verschillen, hoe herkent u het en welke adviezen geeft u de cliënt mee?

 

Alles over sterilisators

AutoclaafNB

Uw instrumentarium goed schoon houden is een van de eerste zaken die op orde moeten zijn in uw pedicurepraktijk. Maar desinfecteert u alleen of is sterliseren ook noodzakelijk? En welk apparaat dient dat doel het beste? De bronnen die voor dit artikel onderzocht zijn, vindt u hier.

 

 

Wat doet een laserstraal met onychomycose?

Laseren_NBSchimmelnagels zijn een hardnekkig probleem en pedicures kijken dan ook halsreikend uit naar iedere nieuwe therapie op dit front. Las eren is zo’n techniek, maar hoe werkt het? Wat zijn de meningen en ervaringen? De branche lijkt overwegend positief maar kritisch blijven is noodzakelijk.

 

 

Samenwerken met de wondverpleegkundige
Wondverpleegkundige_webNBClaudia Staats is wondverpleegkundige van het diabetisch voetenteam in het Flevoziekenhuis. Janny Siderius is als medisch pedicure toegevoegd aan dat team en elke donderdag behandelen de twee specialisten wonden in alle soorten en gradaties.

 

 

Attje Boom vindt werken met sporters “machtig mooi”
Op bezoek_Attje BoomNBZe is sportmasseur en pedicure van onder meer het eerste elftal van voetbalclub FC Twente. Het behandelen van sporters geeft haar een kick, maar ze heeft tot haar voldoening ook veel ouderen als klant. Die afwisseling geeft haar de uitdaging die ze nodig heeft.

 

 

Vraag & Antwoord: hoogcomplexe voetzorg vereist
Vraag&AntwoordPP2NBPodotherapeut Ingrid Ruys geeft op verzoek van een pedicure advies voor een 57-jarige client met het syndroom van Ehlers-Danlos (hypermobiliteit). In onbelaste stand en in belaste stand staan de tenen over elkaar.De pedicure zou graag ortheses willen maken, maar dat is door het syndroom niet goed mogelijk.