Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Biometrische tatoeage’ verstuurt medische data

Webredactie

Softwarebedrijf Chaotic Moon uit de Verenigde Staten is bezig met de ontwikkeling van een ‘biometrische tatoeage’ die medische gegevens zoals hartslag en lichaamstemperatuur van de drager meet en doorstuurt. Ook kan de tatoeage gebruikt worden om elektronisch te betalen of iemands locatie te bepalen.

De ’tech tat’ bevat speciale geleidende inkt die ook sensoren bevat. In sommige gevallen worden ook microchips geïmplanteerd. De gegevens worden doorgestuurd naar een smartphone of tablet, of ze kunnen door een medisch specialist worden uitgelezen. In tegenstelling tot gewone tatoeages zijn de ’tech tats’ niet permanent. Doordat ze óp de huid zitten in plaats van onder de huid verdwijnen ze weer, maar volgens de ontwikkelaars is de levensduur minstens een jaar.

Behalve medische gegevens en financiële zaken kunnen er bijvoorbeeld ook kinderen of soldaten mee worden opgespoord. Op dit moment is de biometrische tatoeage nog in ontwikkeling. Ook andere fabrikanten zijn bezig met bijzondere tatoeages. Zo werkt cosmeticaproducent L’Oreal aan een tatoeage die UV-straling meet en de drager een seintje geeft als de huid dreigt te verbranden.