Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Branchecode voor pedicures: een overzicht

Webredactie

Pedicures hebben veel vragen over de branchecode voor de pedicure, volgens het  Centrum voor de Ambachtseconomie (CvAE). In plaats van al deze vragen individueel te beantwoorden, heeft het centrum een overzicht gemaakt met de antwoorden op de meest voorkomende vragen over de branchecode.

Wat is de branchecode voor de pedicure?

U wilt als pedicure zo professioneel, verantwoord en gezond mogelijk werken. Uw vakkennis heeft u ongetwijfeld goed voor elkaar, maar er zijn meer voorwaarden voor een succesvolle praktijk. De branchecode voor de pedicure is een digitale bundel van de wetten, normen en brancheregels voor de professionele pedicure. De branchecode is gemaakt in samenwerking met ProVoet, FNV MOOI en CNV Vakmensen.

Waar is de branchecode voor de pedicure nu te vinden?

Het Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA) – dat in het verleden de ‘codeboekjes’ maakte – is opgeheven. Het CvAE zorgt ervoor dat belangrijke producten, zoals de branchecode, behouden blijven. Ze zijn nu online beschikbaar via www.cvae.nl.

Hoe kunt u gebruik maken van de branchecode?

Ga naar de website van het CvAE en registreer u om aan de slag te gaan met de branchecode. De branchecode vindt u in de ambachtstoolkit in de vorm van een online checklist.

U hoeft de branchecode niet in één keer af te maken. De online checklist met uw gegevens wordt namelijk automatisch tussentijds opgeslagen in uw eigen account. Als u klaar bent, kunt u een rapport opslaan met uw verbeterpunten. Daarmee kunt u aan de slag om uw praktijk nog succesvoller te maken.

Wat gaat er gebeuren met de oude Branchecode Online?

Heeft u een ingevulde branchecode op de oude Branchecode Online staan (bol.hba.nl), dan raden wij u aan die uit te printen en te bewaren. De website bol.hba.nl is namelijk verouderd en wij kunnen niet garanderen dat deze naar behoren blijft werken. Uiterlijk 1 september 2016 wordt verouderde branchecode definitief van de website bol.hba.nl gehaald. Maar wacht daar niet op en ga aan de slag met de nieuwe versie van de branchecode op de website van het CvAE.

 

Het Centrum voor Ambachtseconomie (CvAE) is een stichting die haar deuren op 1 januari 2015 heeft geopend. Het CvAE heeft als doel de kennis rondom de ambachtseconomie te delen en de kracht, de kwaliteit en het imago van ambachten, waaronder dat van pedicure, te versterken.