Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

DVN kiest voorkeursverzekeraars

Webredactie

Diabetesvereniging Nederland (DVN) gaat strategisch samenwerken met drie zorgverzekeraars. Het is voor het eerst dat een patiëntenorganisatie zorgverzekeraars selecteert om op die manier meer invloed te kunnen uitoefenen op de kwaliteit van zorg. Volgens DVN-directeur Olof King is de invloed van de patiënt vooralsnog “zeer beperkt”.

“De meeste zorgverzekeraars laten zich te weinig leiden door de wensen en de belangen van patiënten”, aldus King. “Diabetesvereniging Nederland gaat hierin verandering brengen.
Het ultieme doel is dat de patiënt via DVN mede bepaalt aan welke voorwaarden goede diabeteszorg moet voldoen.” De geselecteerde zorgverzekeraars zijn Achmea-label Zilveren Kruis, CZ en OHRA, dat weer een label van CZ is. “We hebben met alle grotere zorgverzekeraars gesproken, en hen beoordeeld op voor de diabetespatiënt belangrijke onderwerpen”, licht King de selectie toe. “Bijvoorbeeld het vergroten van de kwaliteit van de eerstelijns diabeteszorg, het bevorderen van zelfmanagement en de educatie van
patiënten. Natuurlijk horen daar ook passende vergoedingen en kortingen in de aanvullende verzekeringen bij.” Het voorkeursbeleid laat onverlet dat DVN ook in gesprek blijft met de niet-geselecteerde zorgverzekeraars over hun inkoopbeleid. King: “We zijn er tenslotte voor alle mensen met diabetes.”

Bron: Skipr.nl