Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Een einde aan koude voeten

Webredactie

U komt ze regelmatig tegen in uw praktijk: cliënten die last hebben van koude voeten. Zeker in de winterperiode geeft dat veel onbehagen. Sinds kort zijn ook in Nederland de zogeheten Thermo Soles verkrijgbaar, zooltjes met een ‘verwarming’ erin die de temperatuur in de schoen tussen 31 en 41 graden houden.

3 varianten
Afhankelijk van de buitentemperatuur houden de zooltjes de voeten gemiddeld tussen de 3 en 6 uur warm.  De zooltjes zijn in drie varianten verkrijgbaar en variëren in prijs van € 99 – € 149.  De goedkoopste variant heeft alleen een aan-uitknop. De duurste variant heeft meerdere standen die met een afstandsbedieningen zijn te bedienen. Ook heeft deze duurdere variant een beter pasvorm.  Vanwege het beperkte vermogen van de thermostaat, functioneert de Thermo Sole  alleen goed als de zool is geplaatst in een goed afgesloten schoen. De accu in de zooltjes is via het stopcontact oplaadbaar.

Stijve zool
Door de ingebouwde techniek zijn de zolen vrij stijf. Daardoor zijn ze vooral geschikt voor mensen die voor hun werk langdurig moeten staan of korte afstanden moeten lopen. Voor sporters zoals voetballers of langeafstandslopers zijn de zolen niet geschikt. Wielrenners, ruiters of skiërs kunnen de zolen wel weer goed gebruiken.