Podopost magazine nr. 10, 2023

  Thema: oncologische voetzorg | Pedicures in verpleeghuis de Posten ‘We kunnen in dit team altijd op elkaar terugvallen’ | Pedicure Thérèse heeft Caribisch eiland als werkterrein | Column Selena: Respect voor mijn collega’s | Stoelverhuur in jouw praktijk | Kennistoets: problemen aan nagels en huid bij of na kanker

  Redactioneel: Diagnose kanker

  Mijn oma overleed rond haar veertigste aan ‘builenkanker'. Ik heb haar nooit gekend. Desondanks lijkt het erop dat elk jaar dat ik ouder word dan zij ooit is geweest, het gemis groter wordt.

  Drukbezochte beurs

  De Vakbeurs Pedicure & Beauty, in het weekend van 28 en 29 oktober, werd goed bezocht. Organisator Danny Rombouts van ASWS telde 15 procent meer bezoekers dan vorig jaar. Daarmee is de beurs ruim over de dip uit de coronajaren heen.

  Column Selena: Respect voor mijn collega’s

  Enige tijd geleden heb ik de opleiding tot oncologisch voetzorgverlener gevolgd. Een prachtige aanvulling op mijn huidige werkzaamheden en een mooie verdieping van het vak.

  Op bezoek bij verpleeghuis in Enschede: ‘Zorgen voor veiligheid, vrolijkheid en een lach’

  De medisch pedicures Marieke Weerkamp, Marloes van den Berg en Sylvia Meesters werken in loondienst in verpleeghuis de Posten (Enschede). ‘Behandelingen vragen om creativiteit en inlevingsvermogen, maar het geeft heel veel voldoening.'

  Casus: Voetzorg bij kanker

  Medisch pedicure en oncologisch voetzorgverlener Yvonne van Mil ziet in haar praktijk veel personen met risicovoeten. Een deel van deze cliënten heeft kanker. Vandaag komt meneer Van Gils in de praktijk voor een pedicurebehandeling. Meneer heeft prostaatkanker en wordt palliatief behandeld.

  Ondernemen: Ondernemen in overlevingsmodus

  Je kunt je op heel veel voorbereiden als ondernemer, op ziek zijn, een sabbatical, vervroegd pensioen. Maar wat als je partner langdurig ziek wordt? En als de toekomst daardoor onzeker is? Dan is het roeien met de riemen die je hebt en zorgen dat je overeind blijft staan. Een ervaringsverhaal van een roerige periode met ronduit moeilijke dilemma's.

  Interview: ‘Het voelt niet als werken, maar alsof je vakantie hebt’

  Zon, palmbomen voor het raam en uitzicht op een kraakheldere zee: voor medisch pedicure Thérèse Hilbolling (51) is het momenteel de realiteit. Zij werkt drie maanden in praktijk PasoCaribe op Bonaire, die wordt gerund door medisch pedicure Joëla Garia (43). Ze kennen elkaar vanuit Nederland en werken nu samen op het eiland.

  Kennistoets: Problemen bij of na kanker

  Door de behandeling tegen kanker kunnen er verschillende problemen aan de huid en nagels ontstaan. De kanker zelf kan eveneens leiden tot huidproblemen. Denk hierbij aan huidkanker, een tumor die door de huid heen groeit of een tumor die gaat ulcereren. De gevolgen kunnen zeer ernstig zijn en het dagelijks leven van de patiënt beperken.

  Juridisch loket: Stoelverhuur in jouw praktijk

  Wil jij zelf een pedicurepraktijk beginnen? Of heb je al een eigen praktijk, maar is jouw pand eigenlijk te groot waardoor ruimtes ongebruikt blijven? Denk dan eens na over stoelverhuur. Stoelhuur kan ook een uitkomst bieden, als je als zelfstandige aan de slag wil, maar nog niet de middelen hebt voor een eigen pand.

  Voetenwerk, december 2023

  Voetenwerk december 2023: Terugblik 2023, Pedicure Niveau 3 straks ook in KRP, ProVoet-facturatie: zo werkt het in 2024, Webinar over BTW-vrijstelling, FAQ en Handboek over huidbeschadiging en infecties aan handen.

  Pdf Podopost nr. 10, december 2023

  Hieronder kun je Podopost nr. 10-2023 lezen als doorbladerbare pdf. Wil je liever de online artikelen als losse artikelen lezen dan kan dat natuurlijk ook. Om onderstaande pdf te kunnen bekijken, moet je ingelogd zijn met een Podopost abonnement.