Podopost magazine nr. 2, 2024

  Medisch pedicure Elle Michiels over het belang van goede communicatie met cliënten | Kledingstress | Wat we kunnen leren van McDonald’s | Anna werd geboren met een kreeftenvoet | De psychosociale kant van het pedicurevak

  Zo doe je dat: Werken met de trepaanfrees

  De trepaanfrees kan fijn zijn om te gebruiken bij een dieper gelegen clavus, een grote clavus of neurovasculaire clavus. Het instrument is ook bruikbaar bij een clavus durus tussen de digiti, maar minder geschikt voor een clavus mollus.

  Vijf vragen aan: Lucie Pelster-Smit

  Vijf vragen aan Lucie Pelster-Smit tot voor kort pedicure in haar salon in Grijpskerk.

  Column Jeannet: ‘Hoe is het met je?’

  Mijn man heeft op 3 februari het leven afgerond. Samen met ons gezin zijn we intens, maar met heel dierbare herinneringen toegegroeid naar dit moment. Ik schreef ooit voor Podopost al eens een artikel over euthanasie en alles wat daarbij komt kijken. Het komt met enige regelmaat nog wel eens ter sprake tijdens een behandeling. Nu stonden we er zelf middenin.

  ProVoet: Broodfonds: vangnet voor ondernemers

  Bij het ledenservicecentrum van ProVoet ontvangen wij regelmatig vragen over het Broodfonds. In dit artikel leggen wij uit hoe het Broodfonds werkt.

  Column Iris: Kledingstress

  Tijdens mijn vorige carrière vond ik het een sport om dagelijks met een andere outfit op kantoor te verschijnen. Waar een mens zich al niet druk over kan maken toch?

  Redactioneel: Hoe vrij zijn wij?

  Pedicure is een ‘vrij beroep'. Een docent aan een pedicureopleiding vertelde me dat er pedicures zijn die dat zien als een vrijbrief. Dat je zo'n beetje kunt doen en laten wat je wilt. Ze fronste daarbij haar wenkbrauwen. Ik ook.

  ProVoet in de regio

  ProVoet gaat elk jaar het land in met een aantal regiodagen en zo is er om het jaar een regiodag bij jou in de buurt! De regiodag is een soort gratis te bezoeken regionaal congres voor pedicures, medisch pedicures en aspirant-pedicures. Je bent samen met veel andere pedicures uit jouw regio om informatie op te doen, kennis te delen, te netwerken en natuurlijk om een gezellige dag met elkaar te beleven!

  Column Selena: Gevalletje verloren tijd

  De telefoon gaat... Altijd als ik met mijn handen vol sta, maar ik zie een vreemd nummer en dat wekt mijn nieuwsgierigheid. Ik neem op. Goedemorgen, wat fijn dat ik u even spreek mevrouw Van Es! Daar gaan we weer, de volgende zin speelt zich al af in mijn hoofd. Het is elke keer hetzelfde liedje op repeat.

  Ondernemen: Wat we kunnen leren van McDonald’s

  Grote vernieuwingen lijken eerder plaats te vinden in het commerciële bedrijfsleven, dan in de zorg. Oud-apotheker Joris Arts laat zich daarom graag door grote bedrijven inspireren over wat er beter kan in de zorg. Hij schreef daar een boek over en denkt graag hardop na over wat pedicures kunnen opsteken van de lessen die hij zelf heeft getrokken.

  Vakbeurs: Nieuwe producten, plus lezingen VTV

  Op de Vakbeurs Totale Voetverzorging - het weekend van 13 en 14 april in Expo Houten - kunnen pedicures kennismaken met de nieuwste ontwikkelingen en producten in hun vak. Drie van de talloze nieuwtjes op de beurs uitgelicht, plus het lezingenprogramma.

  Casus: Leven met een bijzondere voet

  Anna Verkerk (44) is geboren met een niet volledig ontwikkelde linkervoet. Na de geboorte stond haar voetje volledig naar dorsaal gebogen, bijna tegen het onderbeen aan. Artsen vertelden haar ouders dat er sprake was van een kreeftenvoet en dat zij de rest van haar leven mank zou lopen. Spelenderwijs leerde Anna echter een natuurlijke manier om haar voet te gebruiken.

  Praktijk: ‘Ik voel me af en toe een maatschappelijk werker’

  Pedicures horen heel wat verhalen van hun cliënten tijdens de behandelingen. Dat persoonlijke aspect hoort bij het vak en maakt het werk leuk, maar soms ook lastig. Hoe komt het dat klanten zo openhartig zijn? Hoe gaan pedicures daarmee om?

  Provoet Ron Verschuren: Jij bent het waard

  Laatst had ik last van mijn rug. Ik keek het even aan, maar mijn klachten werden niet minder. Ik besloot een afspraak met een fysiotherapeut te maken. Maar ja, de keuze is reuze. Welke fysiotherapeut kies je? Ik kwam uit bij een fysiotherapeut gespecialiseerd in rugklachten en manuele therapie. Ik hoorde dat veel mensen met soortgelijke klachten daar ook kwamen.

  Op bezoek bij Elle Michiels: ‘Goede communicatie met je cliënten is zó belangrijk’

  Elle Michiels is sinds veertien jaar eigenaar van Schoonheidssalon & Medisch Pedicure Elle. Deze hardwerkende schoonheidsspecialist en medisch pedicure draagt haar cliënten een warm hart toe. Tegelijkertijd zorgt ze goed voor zichzelf én het financieel gezond houden van haar bedrijf. Tijdens het interview vertelt ze gepassioneerd over haar werkzaamheden, jaarlijkse doelstellingen, keuzes maken, het omgaan met haar cliënten en productverkoop.

  Pdf Podopost nr. 2, april 2024

  Hieronder kun je Podopost nr. 2-2024 lezen als doorbladerbare pdf. Wil je liever de online artikelen als losse artikelen lezen dan kan dat natuurlijk ook. Om onderstaande pdf te kunnen bekijken, moet je ingelogd zijn met een Podopost abonnement.