Podopost magazine nr. 7, 2023

  Marjoleine Jansen van Medisch Pedicure Amstelveen ‘De sporter in mij wil de beste zijn, als eerste die finish over’ | Aanpak van sportgerelateerde hielspoor | Wat heb je eraan en hoe word je een uitblinker | Ondernemen: loont het om te specialiseren? | Juridisch loket over bedrijfsovername | Kennistoets Alles over wandelblessures

  Column Selena: Ben ik een beetje ouderwets?

  Het is een doodgewone maandagochtend, alles loopt soepeltjes, je doet de deur van je behandelkamer open en daar zit mevrouw X en mevrouw X. Ja, je leest het goed, twee keer mevrouw X.

  Redactioneel: Beste versie van jezelf

  De man die ik ontmoet tijdens een wandeling over de Utrechtse Heuvelrug vraagt me of ik aan het trainen ben voor de Vierdaagse. 'Nee, ik wandel voor de lol.' Ik schrik zelf van de irritatie die doorklinkt in mijn antwoord.

  Interview: ‘Groei in cursisten en kennis van experts benutten’

  Erkend opleider, groothandel en salon All Classes for Beauty (ACFB) in het West-Friese Zwaag staat voor een belangrijke verandering. Patricia van Windt, die er nu docent is, neemt begin september neemt de leiding over van eigenaar Jolanda Fokke.

  Column Iris: C’est le ton qui fait la chanson

  Deze franse uitdrukking staat synoniem voor: 'hoe je iets zegt is belangrijker dan wat je zegt'.

  Juridisch loket: Overname pedicurepraktijk

  Wil je jouw pedicure-onderneming ter overname aanbieden of een pedicure-onderneming overnemen? Wat gebeurt er in dat geval met het personeel van de onderneming en welke stappen zijn belangrijk om te doorlopen? Deze vragen spelen een rol bij een bedrijfsovername. In dit artikel leg ik uit hoe een bedrijfsovername werkt en waar je op moet letten.

  Casus: Aanpak van sportgerelateerde hielspoor

  Dennis1 is een talentvolle, fanatieke voetballer. Dit leidt helaas tot een vermoedelijke hielspoor. Hielspoor-zolen bieden onvoldoende soelaas. Dennis' opa hoopt dat zijn medisch pedicure Marianne Dignouts een oplossing weet. Marianne demonstreert hoe ze het voetprobleem succesvol met onder meer medical taping aanpakt. Haar omgang met de negenjarige jongen speelt daarbij een rol.

  Op bezoek: Marjoleine Jansen: ‘Steeds weer blijven leren houdt je scherp’

  Al van jongs af aan heeft Marjoleine Jansen een sportersmentaliteit: als ze ergens voor gaat, gaat ze er volledig voor. Iets half doen, komt niet in haar woordenboek voor. Dat geldt ook voor haar praktijk. Bij Medisch Pedicure Amstelveen staan kwaliteit en professionaliteit hoog in het vaandel.

  Kennistoets: Alles over wandelblessures

  Wandelen: nieuw is de populariteit van wandelen niet, maar door de coronapandemie gingen veel Nederlanders massaal aan de wandel. Sommigen voor een ommetje, maar er zijn ook fervente wandelaars uit ontstaan die op wandelvakantie gaan, de Nijmeegse 4Daagse lopen of zich volledig storten op de plaatselijke, jaarlijkse wandeltocht.

  Ondernemen: Het wel en wee van specialiseren

  Als basis- of medisch pedicure komt er altijd wel een moment dat je ergens net wat dieper in de materie wilt duiken. Of dat nou cosmetische voetzorg is of oncologie: een specialisatie komt niemand aanwaaien. Wat heb je aan een specialisatie en wat moet je doen om daadwerkelijk uit te blinken? 'Je moet goed geschoold zijn, anders gaan er gewoon dingen mis.'

  Voetenwerk, augustus 2023

  In Voetenwerk augustus 2023: Podopost online of ook op papier: aan jou de keus, Minister van voetzorg? Wet elektronische gegevensuitwisseling, Beveiliging digitale gegevens, ProVoet-regiodagen, Vrije tijd: wat doe jij?

  Pdf Podopost nr. 7, augustus 2023

  Hieronder kun je Podopost nr. 7-2023 lezen als doorbladerbare pdf. Wil je liever de online artikelen als losse artikelen lezen dan kan dat natuurlijk ook. Om onderstaande pdf te kunnen bekijken, moet je ingelogd zijn met een Podopost abonnement.