Podopost magazine nr. 8, 2022

  Specialist Eline van Kommer‘ Ik had nooit gedacht dat die nail-art-trainingen zo groot zouden worden’ | Ondernemen: beauty, basis en/of breed? | Servicegericht: geef je als pedicure garantie? | Margreet van Putten over haar laatste congres | Trends in 2023 | Stap voor stap je eigen unieke stempelcreatie

  Voorwoord: Laten zien wie je bent

  Wanneer de trein op deze late zomerdag het station binnen rijdt - ik wil een museum bezoeken - staan er drie meiden te wachten voor de deur. Ze dragen alle drie een korte spijkerbroek en een blauw T-shirt. Terwijl ik inwendig moet gniffelen om hun uniform, hoor ik een van de drie een compliment geven aan nummer twee voor de print op haar T-shirt.

  Interviews: Gegarandeerd goed

  Klanten gratis terug laten komen als ze ontevreden zijn na een behandeling; is dat noodzaak of aan te raden? Is het een service of een vanzelfsprekendheid? Drie pedicures over hoe ze omgaan met het verlenen van garantie.

  Margreet van Putten: ‘Mijn carrière is gekleurd door voeten en diabetes’

  Met het door ASWS georganiseerde PedicureCongres Voeten, diabetes en sport nam dagvoorzitter Margreet van Putten op 10 september afscheid als congresorganisator. De gepensioneerde arts en onderzoeker Van Putten is een autoriteit op het gebied van de voetenproblematiek. Hoewel ze her en der nog wel betrokken blijft, was dit het laatste congres dat zij vakinhoudelijk organiseerde. Een overzicht van de onderwerpen die aan bod kwamen.

  Column Selena: Waar ligt jouw focus?

  Selena Doeswijk - van Es werkte na haar rechtenstudie jarenlang in de financieel juridische sector. Inmiddels is ze alweer een aantal jaar medisch pedicure met haar eigen praktijk en voormalig docent aan een pedicureopleiding. Selena schijnt in deze column haar licht op ondernemerszaken.

  Column Iris: Schoenkwartier

  Mijn pedicuremotortje moest voor een onderhoudsbeurt naar een groothandel in het zuiden des lands. Om het nuttige met het aangename te combineren had ik bedacht om een bezoek te brengen aan het - in een nieuw jasje gestoken - Schoenkwartiermuseum te Waalwijk. Het museum bevindt zich in het voormalig raadhuis van Waalwijk. Via een grote glazen entree kom je binnen in een drie verdiepingen tellend gebouw waarin alles in het teken van schoenen staat.

  Beauty: Praktisch, natuurlijk en post-corona

  Niet alleen corona heeft nog altijd invloed op de ontwikkelingen in de pedicurebranche, ook sociale media hebben steeds meer invloed op de cosmetische kant van zaken. Welke trends kunnen we verwachten volgend jaar en waarin kun je als professional investeren? Podopost zocht het uit.

  NailArt: Stap voor stap je eigen unieke stempelcreatie

  Vind jij het ook zo lastig om in de pedicurepraktijk een geschikt model te vinden met mooie teennagels? Of willen je klanten liever een enkel kleurtje? Geen probleem! Je hebt alleen poster-buddies, teennageltips en een nail-artdisplay nodig om jouw creatieve creatie te verwezenlijken.

  20ste editie Vakbeurs Pedicure & Beauty

  De Vakbeurs Pedicure & Beauty (VP&B) op zaterdag 29 en zondag 30 oktober in Houten belooft te bruisen van activiteiten en de beursvloer staat vol met vertrouwde en ook nieuwe producten. In de Hallen 1, 2 en 3 van Expo Houten tonen bekende en nieuwe exposanten hun vele merken, nieuwe producten en diensten. Dit jaar zijn er weer presentaties in de nieuwe 'Black Box' die door verschillende exposanten worden verzorgd.

  Voetenwerk, oktober 2022

  In het Voetenwerk van augustus aandacht voor het ProVoet-jubileumcongres. Onderstaande pdf te kunnen bekijken, moet je ingelogd zijn met een Podopost abonnement.

  Pdf Podopost nr. 8, oktober 2022

  Hieronder kun je Podopost nr. 8-2022 lezen als doorbladerbare pdf. Wil je liever de online artikelen als losse artikelen lezen dan kan dat natuurlijk ook. Om onderstaande pdf te kunnen bekijken, moet je ingelogd zijn met een Podopost abonnement.

  Cosmetische behandeling: Nagels verfraaien met gelpolish

  Voor het verfraaien van de teennagels kun je nagellak of gelpolish gebruiken. Door ook de nagels van de handen te lakken, kan je als ondernemer een totaalpakket aanbieden en direct de omzet verhogen. Een volledige manicure kan eveneens een toevoeging zijn voor de praktijk.

  Op bezoek: ‘Er is voor pedicures weinig aanbod qua nail-art’

  Eline van Kommer - van den Hoek heeft haar eigen pedicurepraktijk Beautiful Feet and More (BFM) aan huis in het Gelderse Hoevelaken. Tijdens de coronacrisis maakte Eline van de nood een deugd en startte zij met het ontwikkelen van online nail-art-trainingen voor de voeten. 'Ik vind dat er voor pedicures weinig is op het gebied van nail-art', legt Eline uit, 'dat het zo groot zou worden, had ik nooit verwacht.'

  Beauty, basis en/of breed?

  Keuzes maken is al langer een hot item in de pedicurebranche. Welke kant ga je op? Kies je voor beauty, voor medisch of misschien wel voor allebei? Zoek je misschien de samenwerking in een gezondheid- of beautycentrum? Er zijn vele mogelijkheden binnen dit vak om een richting te kiezen die past bij jouw talenten. Ook de consument merkt de verandering in de branche op en lijkt steeds meer gebruik te maken van het diverse aanbod.