Podopost magazine nr. 8, 2023

  Medisch pedicure Melissa van Dommelen: Mijn werk is nooit puur cosmetisch of medisch’ | Ontspanning en me-time tijdens extra behandeling | Voet- en beenmassage biedt voordeel voor cliënt én pedicure | Beursspecial Alles over de Vakbeurs Pedicure & Beauty van eind oktober | Kennistoets De meerwaarde van massage

  Column Selena: Diabetes is hard werken

  Diabetes, wat is het toch een ellendige aandoening. Ik heb het van dichtbij meegemaakt als kind met een vriendinnetje. Zo veel drinken, zo veel plassen, toch even langs de dokter. Levensgevaarlijke waarden. Je snapt wel, die is er nooit vanaf gekomen, de kilo's kwamen er gemakkelijk bij, maar niet meer vanaf, ze moest zich voortaan prikken.

  Redactioneel: Niet over je voeten plassen

  Mijn vader was leraar wiskunde. Ik deed atheneum-B. Vervolgens studeerde ik aan de universiteit: Nederlands met literatuur als specialisatie. Toen ik ging inzien dat dit niet bepaald de meest wetenschappelijke studierichting is, vrat dat aan mijn motivatie.

  Column Iris: Onder de radar

  Zo nu en dan word ik op advies van de huisarts gevraagd om bij iemand langs te gaan voor een pedicurebehandeling. Meestal betreft het dementerende, alleenstaande ouderen, maar soms is er een andere oorzaak. Wat ik onlangs meemaakte, op de dag dat storm Poly over ons land raasde, is hiervan een schrijnend voorbeeld.

  Interview met dermatoloog dr. Annemie Galimont: ‘Pedicure speelt cruciale rol in behandeling’

  Een schimmelnagel: het is de nachtmerrie van veel vrouwen én mannen. Hoewel schimmel aan de nagel (ofwel onychomycose) over het algemeen niet tot medische problemen leidt, is het een hardnekkige kwaal. Bovendien is het ongemak vaak groot. De pedicure speelt volgens dermatoloog dr. Annemie Galimont een belangrijke rol in het signaleren en behandelen van de mycosenagel.

  Casus: Gezonde verwennerij voor kinderen

  De zesjarige Xaviera1 komt voor controle bij medisch pedicure Marianne Dignouts na een eerdere behandeling aan een pseudo-unguis incarnatus. Na het verzorgen van de nagels laat Marianne haar kennismaken met een op kinderen afgestemde ontspannende en helende cosmetische beautybehandeling van de voeten.

  Op bezoek bij Melissa van Dommelen: ‘Mijn werk is nooit puur cosmetisch of medisch’

  Voor medisch pedicure Melissa van Dommelen staan cosmetische en medische voetverzorging niet los van elkaar. 'Ik ben nooit puur cosmetisch of medisch bezig. Ik kijk naar het totaalplaatje', zegt de eigenaar die vorig jaar voor zichzelf begon met haar schoonheids- & pedicurepraktijk Melissa in het Brabantse Hooge Mierde.

  Praktijk: Spa-pedicure als extra behandeling

  Als (medisch) pedicure ben je voornamelijk bezig met het behandelen van voetklachten van cliënten. De spa-pedicurebehandeling kan echter een mooie aanvulling zijn in de praktijk. Het biedt niet alleen voordelen voor cliënten, maar ook voor jou als pedicure: producten verkopen zichzelf en je hebt meer te bieden.

  Kennistoets: De meerwaarde van massage

  Het helpt mensen van bepaalde klachten af, het is ontspannend en het is fijn voor de afwisseling in het werk. Voet- en beenmassage biedt voordelen voor de cliënt én voor de pedicure. Vier pedicures vertellen over hun ervaringen met deze massage in hun praktijk.

  Pdf Podopost nr. 8, oktober 2023

  Hieronder kun je Podopost nr. 8-2023 lezen als doorbladerbare pdf. Wil je liever de online artikelen als losse artikelen lezen dan kan dat natuurlijk ook. Om onderstaande pdf te kunnen bekijken, moet je ingelogd zijn met een Podopost abonnement.

  Voetenwerk, oktober 2023

  In Voetenwerk oktober 2023: Meestgestelde vragen consumentencampagne 2023, Van eenmanszaak naar werkleerbedrijf, ProVoet op de vakbeurs, Contributie 2024, Toolkit ja of nee, De kracht van ‘geduldig doorzetten’ en Ondernemerskwestie: waar aankloppen bij geldzorgen?