Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Patiënt krijgt digitale regie met reuma-keten

Webredactie

Reumazorg Zuidwest Nederland geeft de patiënt met de invoering van een complete Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) meer regie over zijn of haar behandeling. Deze digitale gezondheidsomgeving moet maatwerk en samenwerking binnen de gehele reumaketen makkelijker maken.

 

Anders dan een patiëntenportaal, dat alleen door de betrokken zorgaanbieder geleverde informatie bevat, biedt een PGO een compleet dossier waarin alle zorgverleners, van ziekenhuizen, behandelcentra, huisarts, paramedici tot apotheken, informatie kunnen delen met de patiënt en elkaar. Behalve medische modules bevat de PGO ook sociale modules. Door de combinatie van al deze informatie kan de patiënt ook in zijn dagelijks leven begeleid worden.

Behalve als verzamelplaats voor patiëntinformatie ziet Reumazorg Zuidwest Nederland (RZWN)  de nieuwe PGO als een kwaliteitsinstrument dat de ervaringen van de patiënt kan meten en vastleggen. Daarnaast biedt het ondersteuning voor reguliere spreekuren doordat de patiënt én de zorgverlener zich via de PGO beter kunnen voorbereiden.

Als uitgangspunt heeft RZWN gekozen voor Patient Knows Best (PKB). Het van oorsprong Britse PKB profileert zich als ’s werelds eerste patiënt-gestuurde elektronische medische dossier. PKB wordt ook wel beschreven als een medische variant van Facebook.

Bron: Skipr.