Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Veel animo opleiding tot pedicure

Webredactie

Het beroep van pedicure is de laatste jaren ongekend populair. Sinds 2004 is het aantal gediplomeerde pedicures in Nederland met 30 procent toegenomen. De populariteit van het vak legt een behoorlijke druk op onderwijsinstellingen die basisopleidingen en specialisaties aanbieden. Branchekoepel ProVoet verwacht dat de groei nog wel een tijdje zal aanhouden volgens de Nationale Onderwijsgids.

Dat het beroep van pedicure zo populair is komt in de eerste plaats omdat ook de vraag naar pedicure-behandelingen sterk is gestegen, zegt ProVoet. Dit heeft te maken met de vergrijzing, het zijn met name ouderen die hun voeten door een pedicure laten behandelen. Ook de vervolgopleiding tot medisch pedicure ziet een flinke groei in aanmeldingen volgens particulier opleider Amice in Barneveld, waar het aantal aanmeldingen verdrievoudigd is. Ook andere onderwijsinstellingen melden dat de druk op de opleidingen groot is.

Een tweede oorzaak van de populariteit van het vak is de mogelijkheid om je als pedicure vrij te kunnen vestigen, zegt directeur Cas van de Groes van ProVoet. Onder de nieuwe pedicures bevinden zich dan ook veel zij-instromers waarvan het merendeel bestaat uit vrouwen tussen de 45 en 65 jaar oud. Nu de kinderen de deur uit zijn, willen ze weer wat bijverdienen, aldus Groes. ProVoet verwacht dat de toename van het aantal pedicures voorlopig nog wel even aanhoudt: “Wanneer je uitgaat van goed ondernemerschap kan je er een behoorlijke boterham mee verdienen en bepaal je je eigen keuzes”, aldus Groes.