Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voetzorgprofessionals verenigen zich voor diabetische voetzorg

Webredactie
Cover brochure Voetzorg bij diabetes

De professionals in de voetengezondheidszorg hebben de handen inéén geslagen om de voetzorg voor mensen met diabetes inzichtelijker te maken. Met de komst van de informatiebrochure ´Voetzorg bij diabetes´(pdf) wordt een belangrijke stap gezet om de vraag naar eenduidige informatie op gebied van voetzorg bij diabetes te beantwoorden. Naast de beroeps- en brancheverenigingen van de (diabetes)podotherapeuten, medisch pedicures en registerpodologen onderschrijft ook o.a. de Diabetes Vereniging Nederland deze praktische brochure. Deze brochure is een positieve ontwikkeling gezien het groeiende aantal diabetespatiënten en de noodzaak tot zinnige en zuinige zorg.

Zorg op maat
In de informatiebrochure wordt beschreven welke (voet) zorg een diabetespatiënt kan verwachten. Naast het belang van een jaarlijks voetonderzoek wordt duidelijk uitgelegd wat er gebeurt wanneer iemand een verhoogd risico op een wond heeft. Ook wordt duidelijk aangegeven welke zorgprofessional betrokken is bij de verschillende fasen van het behandelproces en hoe de onderlinge samenwerking is geregeld.

De brochure ‘Voetzorg bij diabetes’ is een initiatief van de overkoepelende beroeps- en brancheverenigingen ProVoet, Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten (NVvP), Diabetesvereniging Nederland, Nederlandse Maatschappij voor Medisch Voetzorgverleners (NMMV), Stipezo, Stichting LOOP, Nederlandse Vereniging van Praktijkondersteuners (NVvPO) en Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland, afdeling Wondexpertise (V&VN).