Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Aardbeien helpen mogelijk tegen diabetes type 2’

Webredactie

Canadese wetenschappers van de Laval Universiteit en het Centre hospitalier de l’Université Laval hebben ontdekt dat patiënten met diabetes type 2 hun bloedsuikerspiegel op peil kunnen houden door een bepaalde soort aardbeien te eten. Bij ongeveer 250 gram aardbeien per dag is de patiënt beter in staat suikers te verwerken en de ingespoten insuline werkt beter.

De onderzoekers concluderen dat het effect van het eten van aardbeien vergelijkbaar is met metformine. Metformine is een veelgebruikt medicijn onder diabetes type 2 patiënten. Het onderzoek is uitgevoerd onder 60 patiënten met licht overgewicht en diabetes type 2. De aardbei in kwestie is de ‘Authentic Orleans aardbei’, een variant die meer anti-oxydanten bevat dan traditionele soorten. Het eten van deze aardbei vermindert de weerstand tegen insuline met 20 procent en zorgt voor een betere glucose beheer in het lichaam.

Joanne Lewis van de Canadian Diabetes Association noemt de resultaten veelbelovend maar dringt wel aan op meer onderzoek.

 

Bron: Nationale Zorggids.