Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Betaalbare sneakers van appelleer

Webredactie
Foto: Pixabay

Het Belgische schoenenmerk Komrads introduceert de bijzondere sneakerlijn Komrads World, gemaakt van appelleer. Deze schoenen zijn van gefermenteerde appelschillen gemaakt.

Hoewel Komrads niet de eerste is die schoenen maakt van appelleer (het luxe Italiaanse schoenenmerk Nemanti Milano had in 2017 de primeur), zijn de Komrads World met een verkoopprijs van €119,- wel als eerste merk voor een veel breder publiek toegankelijk.

De eigenaren van het merk Komrads willen schoenen maken die geen schade toebrengen aan de planeet of die nieuwe grondstoffen kosten. De zool bestaat uit 100% gerecycled rubber van oude autobanden die gekleurd zijn met biologische verf.

Appelleer voelt aan als klassiek leer. Om misverstanden te voorkomen: het is niet de bedoeling dat je er een stuk uit bijt (het zal niet smaken) en als je de sneaker in de grond stopt, groeit er geen boom uit.

De ontwikkeling van de sneaker heeft 1,5 jaar geduurd en inmiddels is er een prototype. Komrads is hiervoor crowdfunding begonnen.

 

Bron: Schoenvisie