Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Deskundigen van het Podopost Vraag & Antwoord panel

Webredactie

Zo nu en dan zou het fijn zijn om eens een andere deskundige mee te laten kijken bij de voet- en nagelproblemen die u in uw praktijk tegenkomt. Speciaal voor deze momenten is er net Podopost Vraag & Antwoord panel. E-mail uw vraag vergezeld van een duidelijke foto van het voet- of nagelprobleem naar podopost@bsl.nl o.v.v. ‘Vraag & Antwoord’ en vermeld daarbij aan welke deskundige u uw vraag wilt voorleggen.

Deskundigenpanel:

Toos Mennen, medisch pedicure
Toos Mennen, medisch pedicure

Casussen die te maken hebben met nagelproblemen of algemenere voetproblemen kunt u aan Toos voorleggen. Toos Mennen beoefent al 27 jaar lang het vak van pedicure, waarvan 7 jaar als medisch pedicure. Ook is zij lange tijd docent aan examinator geweest. Sinds 2011 is ze eigenaar van Medisch Pedicure Centrum Weert met twee parttime medewerksters. Haar favoriete bezigheid in haar werk zijn nagels; vooral ingroeiende nagels en nagelbeugeltechnieken interesseren haar. Voor Podopost schrijft Toos Mennen vakinhoudelijke artikelen en ze is auteur van de boeken Nagels en Likdoorns.

 

 

Mirjan Wijnhovenden Ouden, medisch pedicure en gespecialiseerd wondverpleegkundige.
Mirjan Wijnhovenden Ouden, medisch pedicure en gespecialiseerd wondverpleegkundige.

Casussen die te maken hebben met DV of wondbehandeling/-genezing kunt u voorleggen aan Mirjan Wijhovenden Ouden. Mirjan A-is gespecialiseerd wondverpleegkundige bij het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg, waar ze deel uitmaakt van het Diabetisch Voetenteam. Tevens is ze medisch pedicure en heeft ze een eigen praktijk (MediVoet) in Tilburg. Als medisch pedicure probeert ze te voorkomen dat mensen naar de tweede lijn toe moeten en vice versa.

 

 

Ingrid Ruys, diabetespodotherapeut
Ingrid Ruys, diabetespodotherapeut

Casussen die een link hebben met podotherapie (zoals orthesen, standsafwijkingen) maar ook casussen over schoenadvies kunt u voorleggen aan Ingrid Ruys. Sinds begin 1999 werkt Ingrid Ruys als diabetespodotherapeut in het Maxima Medisch Centrum, locatie Veldhoven. Wekelijks is er een multidisciplinaire voetenbespreking met vaatchirurg en internist. Ze is ook voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Diabetes Podotherapeuten en bestuurslid van de ISPO en het Wondplatform Nederland. Haar patiëntenbestand bestaat voornamelijk uit mensen met DM, reuma en vaatlijden. Ingrid Ruys is co-auteur van het boek Voeten en Reuma. 

 

Johan Toonstra, dermatoloog
Johan Toonstra, dermatoloog

Casussen over huidproblemen kunt u voorleggen aan dermatoloog Johan Toonstra. Johan Toonstra werkt parttime als staflid in het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Hij is lang verbonden geweest aan het Meander Medisch Centrum in Soest, Amersfoort en Baarn. Zijn interessegebieden zijn de dermatopathologie, fotodermatosen en de relatie huid-interne aandoeningen. Johan Toonstra is co-auteur van de boeken Voeten en huid en Nagelaandoeningen.