Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Drie handige apps voor wondzorg

Webredactie

Pedicures krijgen regelmatig te maken met wondjes en wonden. Behandelen mag niet, maar observeren en rapporteren kan de cliënt ook helpen (zie het artikel ‘Wondherkenning en wondgenezing’ in Podopost nummer 8). Met deze drie apps voor zowel Apple als Android kunt u snel informatie over de diverse wonden opzoeken.

Wondwijzer
Aan de hand van het wondzorgkaartje (WCS classificatie) geeft u aan met wat voor wond u te maken heeft. Ook geeft u aan of de wond diep of oppervlakkig is en hoe vochtig de wond is. De app geeft vervolgens advies over de verzorging van de betreffende wond: welke materialen en hoe deze te gebruiken of aan te brengen. De aangeraden materialen zijn allemaal van dezelfde fabrikant. Deze fabrikant, BSN Medical, zit ook achter de totstandkoming van de app.

Wondadviseur app
Deze app geeft product- en behandelingsadviezen voor de meest voorkomende wonden via het zogenaamde WCS wond-behandelingsprotocol. Het geeft een kort en duidelijk wondadvies dat u vanuit de app naar uzelf of naar andere wond-professionals kunt sturen. Het wondadvies dat wordt gegeven in de app is onderbouwd, de referenties hiervoor staan in de app vermeld. De app biedt verschillende zoekopties: 1. Indicatie (de meest voorkomende indicaties worden besproken), 2. WCS model (wondzorgkaartje / kleur en vochtproductie), 3. Producten zoeken. De aangeraden materialen zijn allemaal van dezelfde fabrikant. Deze fabrikant, ConvaTec, zit ook achter de totstandkoming van de app.

Wond Zorg App
De Wond Zorg App van Boomerweb is speciaal voor organisaties. Met deze app kunnen meerdere zorgverleners één complexe wond centraal behandelen. U kunt per wond een map aanmaken, rapporteren en collega-zorgverleners uitnodigen in de map. Ook kunt u het verloop gemakkelijk aan de cliënt laten zien. Zo is iedereen altijd op de hoogte van het verloop van de behandeling en de genezing. De Wond Zorg App vervangt het kleurenpalet, wattenstaafje, ruitjespapier en liniaal en voegt hier zelfs nog een actueel uitvoeringsverzoek aan toe. Het verloop van de wondzorg wordt online geleverd en bewaard op een manier die voldoet aan de NZA eisen. Meer over deze app is te vinden op de website van Boomerweb.

De apps zijn voor Apple te downloaden via de App Store, voor Android via Google Play.

 

Bron: Zorgvoorbeter.nl