Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Heb jij het “Beste Diabetesidee” van Nederland?

Webredactie

Het Diabetes Fonds is op zoek naar een geweldig idee om het leven met diabetes makkelijker te maken. Deze zoektocht is de kern van het programma ‘Het Beste Diabetesidee’. Het is ontwikkeld om te zorgen dat goede ideeën van iedereen én op korte termijn de kans krijgen om te worden uitgevoerd. Ook jij kunt meedoen.

Ideeën
Diabetes gaat gepaard met veel zorgen. Hoe houd ik mijn bloedsuiker goed, of die van mijn kind? Wat vertel ik wel en niet aan mijn omgeving? Vaak zijn de beste ideeën, oplossingen waarmee mensen hun dagelijkse zorgen kunnen verminderen. Het Diabetes Fonds wil dat deze ideeën daadwerkelijk worden uitgevoerd. Daarom stelt het fonds financiering beschikbaar om de beste diabetesideeën in de praktijk te brengen. Per idee kan tussen €5.000 en €50.000 worden aangevraagd.

Iedereen kan meedoen
Iedereen met een goed diabetesidee kan meedoen. Van ouders van kinderen met diabetes, tot bedrijven of onderzoekers die kennis willen vertalen naar bruikbare toepassingen. Het idee kan van alles zijn, bijvoorbeeld een praktisch hulpmiddel, evenement, documentaire, clip, training, doe-het-zelf instructie, boek, app of voorlichtingsmateriaal. De vorm is niet bepalend. Het doel van het idee is om de gezondheid of kwaliteit van leven van mensen met diabetes op korte termijn te verbeteren.

Hoe werkt het?
Vanaf 4 april tot en met 6 mei kunnen mensen hun idee indienen. De procedure heeft twee rondes. In de eerste ronde dien je een goed diabetesidee in. Als het idee wordt geselecteerd, dan gaat deze door naar de volgende ronde (bekendmaking 19 juni 2019). In deze tweede ronde wordt gevraagd om het idee uit te werken in een haalbaar plan (deadline 2 september). In beide rondes vindt de inhoudelijke toetsing en selectie plaats door een jury. De jury bestaat uit leden van de Maatschappelijke Adviesraad van het Diabetes Fonds. De uiteindelijke bekendmaking van Het beste Diabetesidee zal 13 november plaatsvinden.

Bron: Diabetes Fonds