Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoe lang werkt de pedicure om €1000 te verdienen?

Webredactie

Het pedicuretarief is binnen de voetenbranche regelmatig onderwerp van discussie. Menig pedicure vertaalt haar kennis, ervaring, diploma’s etc. niet in haar tarief. In de ZZP Prijzen en Tarievengids 2014 -2015 staan van meer dan 150 beroepsgroepen de tarieven, waaronder die van de pedicure.

Om een idee te geven van de verscheidenheid per beroep pakte Z24, site voor het mkb in Nederland, voor vijftien beroepen het ‘middentarief’ uit de gids en berekende hoelang het duurt voordat een zelfstandige 1.000 euro omzet binnen heeft. Let wel: dit zegt niet veel over het verdiende inkomen, want per beroepsgroep zijn er uiteraard verschillen in de kosten die het uurtarief moet dekken.

Toch geeft onderstaande grafiek wel en aardig inkijkje. Zo moet een pedicure met een gemiddeld uurtarief ex-btw van 18 euro bijna 56 uur werken om bij 1.000 euro te komen. Een advocaat met een gemiddeld tarief van 150 euro zit al na 6,7 uur op dat bedrag.

Inzoomen grafiek

De tarievengids

tarievengidsDe  ZZP Prijzen en Tarievengids van Publimix geeft niet alleen overzicht van de tarieven van meer dan 150 beroepsgroepen, maar biedt ook 5 methoden om het tarief te berekenen. Dat angst om   het tarief te verhogen niet altijd een goede raadgever is, blijkt wel uit de reactie van één van de lezers van de ZZP Prijzen en Tarievengids:

  “Ik vond de tarieven in de gids vrij hoog, toch heb ik mijn eigen tarieven verhoogd. Ik ben  enkele klanten kwijtgeraakt maar mijn omzet ging omhoog en de nieuwe klanten die ik kreeg hadden geen enkel probleem met mijn uurtarief.”

Andere reacties zijn onder meer:

“Spijtig dat ik dit boek niet eerder had, ik heb jarenlang een te laag tarief gehanteerd. Als ik dat eerder gedaan had zou ik wat vaker met vakantie zijn geweest.”

“”Nuttig boek, al was het maar omdat beroepsverenigingen geen adviestarieven meer mogen geven. Deze gids heeft die taak deels overgenomen”