Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IJs en chocolade – een verfrissende aanpak voor voeten

Webredactie

Niets lekkerders dan een koud ijsje op een hete dag. Behalve misschien een koud ijsje voor voeten. In de Runah Salon in Mumbai worden voeten verwend met ijs, gevolgd door een scrub en een massage. Voor wie niet van ijs houdt is een chocoladepedicure misschien een alternatief.

Bij een ijspedicure worden de voeten eerst in een bad met warm water gedompeld. Daarna wordt het ijs toegevoegd, wat langzaam smelt. Daarna worden de voeten afgedroogd, gescrubd en ten slotte gemasseerd. De voordelen van zo’n ijspedicure zijn dat de huid effen kleurt en weer soepel wordt doordat vocht wordt ingebracht. Uiteraard zijn er meerder smaken ijs verkrijgbaar: aardbeien, chocolade, vanille, kiwi en anderen. Of het ijs ook écht lekker is valt nog te bezien. De belangrijkste ingrediënten zijn onder meer olijfolie, jojoba-olie, kokosnootolie en arganolie.

De chocoladepedicure werkt op ongeveer dezelfde manier. De voeten worden ondergedompeld in de chocolade en daarna gewassen. Daarna volgt een massage met cacaoboter, wat zeer vochtinbrengend werkt. De cacao beschermt de huid tegen UV-straling.