Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Interfoot Leerdam 25 jaar: ‘Feest met een randje’

Al jaren weten pedicures de weg te vinden naar Interfoot Leerdam, dat nagelverzorgingsproducten en benodigdheden voor voetverzorgingspraktijken in- en verkoopt. Ondanks de roerige tijden in de branche, viert het bedrijf op 4 december een feestje vanwege het 25-jarig bestaan.

In Leerdam is een grote showroom vol voet- en nagelverzorgingsproducten te vinden, zit een werkplaats voor reparatie van pedicuremotoren en worden af en toe workshops en cursussen gegeven. Een ruim assortiment van de groothandelproducten is ook online te bestellen. ‘We hebben veel op voorraad en kunnen snel leveren’, vertelt eigenaar Maarten Kroon. Hij nam in 1997 het bedrijf over van zijn vader Henk, die in 1977 de groothandel begonnen was als NeToVe.

Inmiddels is de naam Interfoot goed ingeburgerd. ‘Ik denk dat tachtig procent van de pedicures ons wel kent’, schetst Kroon. Toch is het jubileum volgens hem ‘een feest met een randje’, vergeleken met het 20-jarig bestaan. ‘De afgelopen vijf jaar waren aardig stabiel, ondanks corona. Maar de laatste tijd zien wij en andere belangrijke spelers dat de internetaanbieders steeds groter worden. Zij bestellen de producten met containers tegelijk en zijn daardoor goedkoper. We merken een andere stroom van goederenlevering in de branche. Sommige aanbieders gaan nu rechtstreeks aan de klant leveren, zonder tussenkomst van ons als groothandel. Ook zijn er veel schommelingen in de prijzen van producten. Al die dingen raken ons.’

De toekomst ziet hij echter niet somber in. ‘De neerwaartse spiraal waar we nu inzitten gaat vast wel weer omhoog. Ik hoop vooral dat de consument weer minder terughoudend wordt qua uitgaven, dat pedicures weer durven investeren.’

Zaterdag 4 december is er van 12.00-16.00 een feestje bij Interfoot Leerdam BV. Aanmelden kan tot 20 november via interfoot@planet.nl. Van 4 tot 30 december geldt een speciale jubileumkorting, zie interfoot.nl.

Bron: Podopost / Astrid van den Hoek
Beeld: Interfoot