Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klachten door het gebruik van alcohol in sprayvloeistoffen?

Webredactie

Pedicure en Podopost-auteur Ellen van Kruining is benieuwd of gezondheidsklachten die in verband gebracht worden met het gebruik van alcohol in sprayvloeistoffen tot het verleden behoren?
Begin 2001 publiceerde Podopost een artikel over gezondheidsklachten als gevolgen van alcohol in sprayvloeistof. Daarin gaf een hoog percentage pedicures aan meerdere gezondheidsklachten te hebben die ze in verband brachten met het gebruik van sprayvloeistoffen met alcohol. Voorbeelden van klachten waren onder meer: duizeligheid, hoofdpijn, concentratiestoornissen, oogirritaties. In 2010 peilde Ellen van Kruining de stand van zaken dat wil ze nu graag opnieuw doen.

Hoe is het tegenwoordig gesteld met gezondheidsklachten als gevolg van het gebruik van alcohol in sprayvloeistof? Gebruik je nog alcohol in de sprayvloeistof of juist niet meer? Als je wel alcohol gebruikt ervaar je daardoor dan gezondheidsklachten?
We zijn op zoek naar pedicures die in 2018 hun verhaal in Podopost willen doen. Wil je meewerken meld je dan hieronder aan.

Podopost Samen Online actievraag uit Podopost nr. 6