Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Column Selena: Persoonlijke voorkeur

Selena Doeswijk - van Es
Weet je wat mij leuk lijkt, een kijkje in jullie 'keuken'. Zijn jullie ook nieuwsgierig naar hoe een ander het doet en hoe de praktijk bij de buurvrouw er uitziet? Ik wel hoor en ik kom er schaamteloos voor uit. Ik geniet als ik de foto's zie van collega's, bijvoorbeeld hoe zij de ruimte hebben ingericht of welk leuk rekje voor de verkoopproducten ze gebruiken.

En elke keer verbaas ik me over de creativiteit, fantastisch! Ik werk zelf vanuit drie ruimtes, een praktijk in een zorgcentrum, ik huur van een collega pedicure een ruimte en ik gebruik een praktijk aan huis. Het is zo fijn als je even gluurt bij een ander en daar helemaal geïnspireerd door raakt. Ook hier kunnen we elkaar echt mee helpen.

Als ik één ding heb geleerd, is dat ik een praktijk met wachtruimte wil. Het geeft mij rust. Het voelt voor mij ongemakkelijk als ik weet dat de volgende cliënt bijna komt, maar ik echt nog even nodig heb voor die vreselijke clavus. Iets anders wat ik heb geleerd, is dat je jezelf de tijd moet gunnen om goed onderzoek te doen naar je materiaal. Hoe ligt de freesmotor in de hand, hoe is de verneveling, met of zonder licht enzovoort. Welke nagelknipper ligt fijn in jouw hand, niet elke hand is hetzelfde, daarom zijn er ook verschillende knippers. Jouw werkstoel, hoe vaak ik niet hoor dat pedicures last hebben van het bekken. We kopen een mooie dure stoel voor de cliënt, die moet zich, welgeteld 45 minuten Koning(in) voelen, maar onze eigen bips, die zo’n 8 uur per dag op een stoel met wieltjes moet zitten, vergeten we gemakshalve (tot we hem gaan voelen ja, haha). Echt een verkeerde bezuiniging, zoek dit goed uit collega’s! Ga op jacht naar de perfecte stoel, je zit er de hele dag op en je bent het waard. Tenzij je natuurlijk kiest om zoveel mogelijk staand te werken en ja, ook dat kan natuurlijk. Kortom, het gaat erom dat je goed nadenkt over de keuzes die je maakt. En jouw keuzes, zijn heel persoonlijk.
Laten we ons met zijn allen aan de regels houden die er zijn voor onze beroepsgroep, zo stralen we samen eenheid en professionaliteit uit, maar blijf binnen de regels zoeken naar jezelf.

‘Ben jij ook nieuwsgierig naar de praktijk van een ander?’

Wat past bij jou en zorgt voor maximaal werkplezier? Ik geloof namelijk dat de beste dienstverlening ontstaat op het moment dat de dienstverlener ook plezier heeft in zijn of haar werk. Dus wil jij dolgraag die zuurstokroze behandelstoel? Go for it!
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12480-023-2163-9/MediaObjects/12480_2023_2163_Fig1_HTML.jpg
Selena Doeswijk – van Es werkte na haar rechtenstudie jarenlang in de financieel juridische sector. Inmiddels is ze al weer een aantal jaar medisch pedicure met haar eigen praktijk en voormalig docent aan een pedicureopleiding. Selena schijnt in deze column haar licht op ondernemerszaken.