Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voorwoord: Informatiebehoefte

Maureen Limpens
Als pedicure geeft het je veel voldoening als het je lukt om de met onychomycose aangetaste teennagels van je cliënt effectief aan te pakken. Uiteraard met de vereiste inzet van de cliënt zelf. Maar alvorens daaraan te beginnen, is het wel van belang dat je weet wat de werkzame stof van het antischimmelproduct is en of de eigenaar van de tenen bepaalde bloedverdunners slikt.
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12480-019-0097-z/MediaObjects/12480_2019_97_Fig1_HTML.jpg

Want sommige stoffen kunnen het effect van bloedverdunners beïnvloeden. We kregen de vraag om hier nog eens aandacht aan te besteden. En dat doen we in deze uitgave.

Duurzaamheid is een ander onderwerp dat weleens aangedragen wordt als we pedicures vragen over welke onderwerpen ze graag in Podopost willen lezen. Evenals het onderwerp inkopen doen via webshops en bedrijven die producten tegen dumpprijzen aanbieden. We vroegen pedicures naar hun motivatie om juist wel of juist niet zo goedkoop mogelijk hun inkopen te doen. En in een tijd waarin duurzaamheid steeds hoger op de maatschappelijke agenda staat, vroegen we ons af of duurzaamheid ook een rol speelt om juist voor duurdere producten te kiezen. Dat komt niet zo naar voren uit de interviews. Maar als een dure frees, bij wijze van spreken, 5 keer langer meegaat dan een goedkope frees, dan heb je bij de goedkopere frezen over dezelfde tijd dus meer afval dan bij de duurdere frees. En wat doe je als de bekleding van je behandelstoel versleten is, terwijl je stoel nog prima functioneert? Koop je dan een nieuwe behandelstoel? Bij duurdere merken kun je de bekleding van de stoel vervangen. Ook dat is duurzamer dan een compleet nieuwe stoel aanschaffen. Bij disposables is het weer een ander verhaal. Voor deze wegwerpartikelen, zoals watten, mondkapjes, handschoenen, zijn voor zo ver bekend geen duurzame alternatieven. Wel horen we vaker dat goedkope handschoenen snel scheuren, wat mogelijk risico oplevert voor jezelf of je klant. Dat betekent ook dat je er meer van gebruikt dan van duurdere handschoenen die niet scheuren. Dus ook dit levert meer afval op.