Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Voorwoord: Ortheses en meer…

Maureen Limpens
De een draait er haar of zijn hand niet voor om, de ander vindt het maken van een orthese toch best een lastige klus. In deze uitgave hebben we meerdere artikelen over ortheses. En op de website van Podopost zelfs een extra artikel over ortheses bij verschillende voetklachten. Voordat je begint met het maken van een orthese heb je natuurlijk goed onderzocht wat er precies aan de hand is en wat de oorzaak is van de klacht die je met een orthese wilt verhelpen. Blijf je het lastig vinden om ortheses te maken, fris dan je kennis eens op met cursussen die hierin worden gegeven.
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs12480-019-0136-9/MediaObjects/12480_2019_136_Fig1_HTML.jpg
Op de website van Podopost kun je onder het tabblad ‘Scholingswijzer’ cursussen op diverse onderwerpen vinden, zo ook voor het maken van ortheses. En op Facebook zijn er ook fora die meer op ortheses ingaan, waar je lid van kunt worden. Voel je je nog steeds niet zeker, ga dan eens een keer meedraaien bij een collega die vaak ortheses maakt. In goede verstandhouding samenwerken met elkaar en met andere zorgverleners kan veel opleveren. En dan zit ik ook meteen bij het thema dat volgend jaar als rode draad door Podopost zal lopen onder de noemer ‘Podopost Samenwerken’. In het eerste nummer van volgend jaar lees je daar meer over. En vind je het leuk als Podopost in 2020 een keer voor de rubriek ‘Op bezoek’ bij je langs komt, stuur dan een mailtje aan de redactie. Heb je andere inhoudelijke wensen voor het blad, laat het ons dan weten, zodat we er ook in 2020 weer een mooi blad voor jullie van kunnen maken.
De maand december is altijd een drukke maand, waarin veel mensen voor het einde van het jaar hun voeten nog even goed verzorgd willen hebben. En zelf ben je hoogstwaarschijnlijk druk bezig met alles op tijd af te ronden. Vergeet daarbij niet om ook een paar dagen rust in te plannen om weer op te kunnen laden en met veel plezier het nieuwe jaar te kunnen starten.
Ik wens alle pedicures een fantastisch, leuk uitdagend, gezond, en goed in balans zijnde 2020.
Vanaf 24 december tot en met 3 januari is de redactie van Podopost gesloten.