Podopost magazine nr. 10, 2018

  Naar schatting lijden 2 à 3 miljoen mensen in Nederland aan artrose. Dit betekent dat de medisch pedicure ongetwijfeld cliënten heeft met klachten door artrose. In dit artikel wordt uitgelegd wat artrose precies is, wat eraan gedaan kan worden en welke behandelingen mogelijk zijn. Tevens kun je een gratis online kennistoets maken. Wie de kennistoets goed heeft gemaakt en de evaluatie heeft ingevuld maakt kans op de McMinn’s Kleurenatlas voor de voet en enkel ter waarde van €62,95.

  Voorwoord: 2019

  Onlangs bleef bij ons thuis het water van het toilet doorstromen. Toen ik nog een kind was, hadden we dat thuis ook wel eens. Ik herinnerde me dat mijn vader dan de hoogte van de vlotter bijstelde.

  Op bezoek: ‘Het is een droom die uitgekomen is’

  Sanne Takkenberg van Il mio Sogno Schoonheidsverzorging & Pedicure heeft sinds september haar eigen salon in het Brabantse Berkel-Enschot. Il mio Sogno betekent in het Italiaans ‘mijn droom’. “Het voelt nog steeds een beetje onwerkelijk. Voorheen voerde ik de behandeling uit in mijn praktijk aan huis, maar dat ging niet meer. Nu heb ik mijn eigen ruimte”, vertelt Sanne.

  Column Bernadet: Oliebollen met vleugje peptalk

  Bernadet is pedicure. Zij deelt haar praktijkervaringen – met een kwinkslag en in de overtreffende trap – middels deze column in Podopost en een blog in de nieuwsbrief. Daarbij ventileert zij haar ongezouten visie op zaken binnen de pedicurewereld.

  Praktijkinrichting: Praktisch en prettig de praktijkruimte delen

  Pedicures delen tegenwoordig vaker een praktijkruimte met één of meerdere collega’s van de eigen of zelfs een andere discipline. Hoe richt je zo’n gedeelde ruimte dusdanig in dat iedereen er optimaal kan werken en zich er ook prettig voelt? Ter inspiratie ontwierp Interieurvormgever Ingrid Gommers twee op de realiteit gebaseerde, verrassende praktijkinrichtingen. Ook geeft ze praktische adviezen.

  Casus: Reuma, onychomycose, Morton neuroom en scherpe nagels

  Adrie Hessels (52) heeft reumatoïde artritis, artrose en psoriasis. Haar voeten en aangetaste, deels los liggende nagels voelen vaak pijnlijk aan. Er is sprake van een Morton neuroom. Medisch pedicure Igna Breedeveld bestrijdt laatst genoemde aandoening met een interdigitale orthese. De scherpe nagelranden van de halluci pakt ze met acryl aan.

  Artrose in de praktijk van de pedicure – Alle aspecten van een veelvoorkomende kwaal

  Naar schatting lijden 2 à 3 miljoen mensen in Nederland aan artrose. Dit betekent dat de medisch pedicure ongetwijfeld cliënten heeft met klachten door artrose. In dit artikel wordt uitgelegd wat artrose precies is, wat eraan gedaan kan worden en welke behandelingen mogelijk zijn.

  Ondernemen: Pinnen: welke mogelijkheden zijn er?

  Altijd en overal kunnen pinnen is tegenwoordig de norm. Ook als pedicure denk je er misschien over om je klanten deze extra service te bieden. Maar wat zijn precies de mogelijkheden en hoe maak je een keuze? Een overzicht.

  Column Tineke: Eindejaarsstress

  De drukke tijd komt er weer aan op het moment dat ik dit schrijf. Voor mij niet zo druk, want ik kan nog niet zo veel na mijn eerste heupoperatie. Maar voor alle collega’s is december een superdrukke maand.

  Succesvol een praktijk overnemen

  Er komt heel wat bij kijken voordat je echt aan de slag kunt in de praktijk die je wilt overnemen. Er gaat veel cijfermatig en juridisch advies en papierwerk aan vooraf. Peter van Bakel, bedrijfskundig adviseur bij VvAA, is hiervoor als deskundige in te schakelen. Hij vertelt hoe je in dit ingewikkelde proces goed beslagen ten ijs komt en verstandige keuzes maakt. Het vervolg op Ondernemen in Podopost 9.

  Marieke Anthonisse over haar pedicure: ‘Ik kijk er elke keer weer naar uit’

  Podopost vraagt willekeurige cliënten wat zij belangrijk vinden bij een pedicurepraktijk. Deze keer Marieke Anthonisse. Marieke, 49 jaar, is ondernemerscoach voor vrouwen en woont in Berlicum. Tot twee jaar geleden ging ze nooit naar een pedicure, nu bezoekt Marieke elke zes weken een pedicure.