Podopost magazine nr. 10, 2020

  Niet alleen pedicures ondervinden gevolgen van de coronacrisis. Ook groothandels. Hoe gaan zij ermee om? Medisch pedicure Anita Dekker had grootse plannen met haar praktijk. Ziekte gooide roet in het eten, maar ze ging niet bij de pakken neerzitten. Johan Toonstra licht paarse verkleuringen van de huid toe. De casus toont de behandeling van interdigitale clavi molles. En in ondernemen staan we stil bij waarom je doet wat je doet. En volleybal staat centraal in het sportartikel.

  Lees hier de volledige pdf of bekijk hieronder de losse artikelen.

  Logo_Podopost

  Voorwoord: Van samenwerken naar kwaliteit

  Het afgelopen jaar stond het thema 'samenwerken' centraal in Podopost. Zo zijn we dit jaar voor de rubriek Op bezoek regelmatig langsgegaan bij pedicurepraktijken waarin meerdere pedicures werken. Terugkijkend is de rode draad in die verhalen dat pedicures het fijn vinden om in eenzelfde pand samen te werken.

  Op bezoek: ‘Ik zoek nog naar de balans tussen regelen en uitvoeren’

  In een vergrijzend dorp met relatief weinig eigen voorzieningen maakt medisch pedicure Anita Dekker zich er sterk voor dat er gevarieerde voetzorg in Soesterberg blijft.

  Hoe houden de groothandels zich in coronatijden?

  Het was flink schakelen de afgelopen maanden in onze branche. Niet alleen voor de pedicures zelf, maar ook voor toeleveranciers en groothandels.

  Logo_Podopost

  Column Bernadet: Beursgangers spotten

  oho! Eind oktober kwam er toch nog een beurs. Dat had ik niet verwacht tijdens de 2e coronagolf. Toch twijfelde ik of het nou wel zo verstandig was om een hal vol mensen op te zoeken.

  Een paarsrode kleur aan de voeten kan meerdere oorzaken hebben

  Een livide (paarsrode) kleur aan de voeten komt meestal door de late gevolgen van een tekenbeet, door de huidziekten lichen planus en granuloma annulare, en door kaposisarcoom, een vorm van huidkanker.

  Logo_Podopost

  Column Tineke: Hectisch jaar

  Voor je het weet is er weer een jaar voorbij. Wat een bijzonder hectisch jaar was dit dan. Terwijl bijna iedereen lijdt onder de crisis, ontstaan er toch ook weer nieuwe markten en ideeën. Volgens mij draaien bedrijven die mondkapjes en face shields maken overuren en stijgt hun omzet tot recordhoogte.

  Casus: Kissing corns

  Mevrouw Dijkstra¹ (78) kampt met pijnlijke interdigitale clavi molles. In deze casus lees je meer over dit voetprobleem.

  Ondernemen: Waarom doe je wat je doet?

  Je bent al even bezig met jouw praktijk en werkt wellicht al redelijk op de automatische piloot. Niets mis mee, want hoe soepeler jij je werk doet hoe makkelijker het je afgaat. Maar doe je het nog met evenveel plezier en passie?

  Aanpak pedicure van voetklachten bij volleybal

  Volleybal is een populaire sport en vertegenwoordigt samen met handbal de grootste groep indoorsporters in Nederland. Het is ook een blessuregevoelige sport, waarin de rol van preventie gelukkig steeds beter zichtbaar is.

  Klanttevredenheid: ‘Ze doet zo haar best en is een echte doorzetter’

  Ze is rossig en heeft een extreem gevoelige huid. Belinda Inhulsen is daarom zeer kritisch wie er wel of niet aan haar voeten mag zitten. Het heeft dan ook even geduurd voordat Belinda haar pedicure echt durfde te vertrouwen, maar dat zit nu wel goed. "We liggen soms samen in een deuk."

  Pdf Podopost, nr. 10, december 2020

  Podopost nr. 10 december 2020 is beschikbaar als doorbladerbare pdf.