Podopost magazine nr. 4, 2016

  Voorwoord: Cosmetisch

  In mei gaat de Week van de Pedicure van start met als thema Wellness. Wellness en cosmetische voetverzorging worden ervaren als pure verwennerij; een heerlijk voetbad, een voetpakking, een weldadig geurende scrub en een heerlijk ontspannen voetmassage, eventueel afgerond met het mooi lakken van de nagels.

  Op bezoek: Tineke Schlärmann van Piédi Bellisiomo Salon voor voetverzorging: Veel aandacht voor schoonheid en gastvrijheid

  In Maassluis zijn veel pedicurepraktijken, toch lukt het Tineke Schlärmann zich te onderscheiden. “Ik wil de beste pedicure zijn, daar doe ik alles voor”, legt ze uit. Vakbekwaamheid is natuurlijk een vereiste, maar daarnaast wil ik de mooiste praktijkruimte, de beste producten en de meest gastvrije ontvangst bieden. Ik wil dat iedereen met pijnvrije én mooie voeten weer naar buiten gaat.”

  Stempel nailart met glitters

  De zomer is weer in aantocht, dus de teennagels worden weer gezien. Klanten willen mooie kleuren en leuke nailart op hun tenen die mooi staan bij de open schoenen en slippers. Er is steeds meer vraag naar nailart op teennagels en een mooie creatie is natuurlijk een goede reclame voor uw salon.

  Pedicure Asha Debi Tewari ontwikkelt eigen verzorgingslijn: ‘Ik wil iedereen nuttig laten smeren’

  Pedicure Asha Debi Tewari bracht ruim een jaar geleden haar eigen olie op de markt. Een olie geschikt voor ongeveer alles waar een voet last van kan hebben. Inmiddels heeft ze een scrub ontwikkeld en test ze nieuwe producten. “Tot twee jaar geleden dacht ik dat ik de olie alleen voor mijn eigen cliënten zou gebruiken.”

  Hennaversieringen op de voet meer dan alleen maar mooi

  Fatima Oulad Thami is een Nederlandse henna-artieste met wereldfaam. Dit jaar geeft zij workshops, lezingen en sessies over het aanbrengen van hennaversieringen in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Een hennaversiering is meer dan alleen maar mooi. In de Oosterse cultuur staat henna voor een moment van bezinning en de markering van een nieuwe periode.

  Vraag & Antwoord: Wat te doen bij nagelscheuring?

  Vraag: Bij een 11-jarige jongen is vanaf zijn 3e of 4e jaar een nagelbeschadiging zichtbaar. De oorzaak is onbekend. De nagel splijt en telkens lijkt er een nieuwe nagel onder de gespleten nagel te zitten. Het splijten gebeurt elke keer nadat hij zijn teen stoot met sporten (judoën) of spelen. De nagel die eronder zit, groeit op den duur weer volledig uit, totdat hij zich weer stoot. De nagel is pijnlijk en de jongen ervaart er hinder van. Wat kan dit zijn en wat is ertegen te doen?

  Casus: Trots op de gelnagel

  Edith de Koning (48) is verre van blij dat de mycose in de nagel van haar rechter hallux is teruggekeerd. Ze geneert zich er tijdens de lessen bodybalance behoorlijk voor. Medisch pedicure Marlies van Donschot verwijdert de mycose zoveel mogelijk, repareert de nagel met gel en brengt nagelversiering aan. Nu is Edith juist trots op haar nagels.

  Zelfzorgstandaard wondjes op een rij – Een vochtig wondmilieu laat de wond sneller genezen

  De pedicure kan in de praktijk in aanraking komen met wonden. De Code van het Voetverzorgingsbedrijf beschrijft wat te doen bij huidbeschadigingen en infecties. De Zelfzorgstandaard Wonden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) geeft achtergrondinformatie over de wonden en de behandeling ervan.

  Zwanger en een nagelprobleem

  Sabine komt al enkele jaren trouw om haar voeten te laten verzorgen. Deze keer komt ze in de praktijk met een apart probleem. Haar rechter hallux nagel is geel verkleurd en doet pijn. Ze kan zich niet herinneren dat ze zich heeft gestoten of dat er iets op is gevallen. De nagel is ook niet blauw geweest.

  Zijn handschoenen nodig bij cosmetische voetverzorging?

  Het staat buiten kijf, tijdens de instrumentele voetverzorging dragen we handschoenen om de cliënten en onszelf tegen besmettingen te beschermen. Hoe inconsequent is het dan om ze voor de (afsluitende) voetmassage en/of de cosmetische voetverzorging uit te trekken? Bestaat er dan ineens geen risico op (kruis)infecties meer? Wat zegt de Code van het voetverzorgingsbedrijf hierover en hoe gaan collega’s hiermee om?

  Column Tineke: Wellness

  “Als deze Podopost uitkomt, zijn we bijna toe aan de Week van de Pedicure. Dit jaar staat deze week in het teken van de wellness voor de voeten. Maar wat bedoelen we daar nu eigenlijk mee? Veel mensen vinden het al heerlijk als de nagels goed geknipt en gepolijst zijn, alle eelt verwijderd is en er een heerlijke crème op hun voeten is gesmeerd. Dat is voor velen al een grote verwennerij.

  Ander beheer e-mailbox leidt tot minder stress

  Is uw e-mailbox overvol en raakt u helemaal gestrest van alle berichten die u nog moet beantwoorden. Dan is het hoog tijd om het beheer van uw inbox anders aan te pakken. Auteur Arjan Broere geeft in zijn boek Overleef je inbox in 60 minuten praktische tips. Zet de geluiden voor inkomende e-mails uit en bepaal de prioriteit van een e-mail.

  Squasher Laurens Jan Anjema: ‘Nagelproblemen zijn een ramp’

  Laurens Jan Anjema is een squasher die na een voetblessure weer helemaal terug is. “Mijn enkels en voeten zijn niet belangrijker dan mijn handen en armen, maar ze krijgen wel veel meer te verduren.” Ik moet het hebben van slagkracht, reactiesnelheid, beweeglijkheid, sprongvermogen en wendbaarheid.