Podopost magazine nr. 7, 2018

  Deze Podopost heeft als thema Materialenkennis. Daarin onder meer aandacht voor nagelbeugels en wat er nieuw is op dit gebied, maar ook wat je moet weten over pedicuremotoren. Wat zijn de belangrijkste onderscheidende kenmerken waarop je kunt letten bij de aanschaf van een nieuwe machine? We zetten ze voor je op een rij. En nog veel meer.

  Voorwoord: Kennis van materialen

  Goede materialen en apparatuur zijn voor de pedicure onmisbaar in het uitvoeren van haar (of zijn) werk. Natuurlijk speelt de vaardigheid van de pedicure een grote rol in het leveren van goede voetzorg, maar goede materialen en apparatuur dragen daar evenzeer aan bij.

  Monique Rietkerken adviseert pedicures: ‘Ik pleit voor een verplichte stage’

  Pedicures die nauwelijks of zelfs geen stage lopen tijdens de opleiding, hebben maar weinig praktijkervaring en dat is moeilijk, stelt medisch pedicure Monique Rietkerken. Sinds begin dit jaar werkt ze ook als medisch pedicure consulent en helpt ze collega’s bij de start van een praktijk. Om ze te ondersteunen in hun ontwikkeling heeft ze daartoe drie modules ontwikkeld.

  Column Bernadet: Het boordje wringt

  Bernadet is pedicure. Zij deelt haar praktijkervaringen – met een kwinkslag en in de overtreffende trap – middels deze column in Podopost en een blog in de nieuwsbrief. Daarbij ventileert zij haar ongezouten visie op zaken binnen de pedicurewereld.

  Veel ontwikkeling bij nagelbeugels – Eerst een training is aan te raden

  De ingroeiende nagel is een lastig probleem voor cliënten en pedicures. Na vrijmaken en drukvrij leggen van de nagelplooi zijn er diverse mogelijkheden om met beugeltechnieken de stand van de nagel te veranderen, waardoor pijnklachten kunnen verdwijnen. Velen van ons werken met de BS spange, de onyclip en het veertje, maar er is op het gebied van beugeltechniek veel ontwikkeling.

  Beschadigde voeten door Vierdaagse

  De maand juli staat al jaren in het teken van de befaamde Vierdaagse van Nijmegen. Voor velen betekent dit 4 dagen lang 40 kilometer per dag lopen. Een prestatie op zich! De voeten krijgen tijdens dit sportevenement enorm veel te verduren en raken soms (ernstig) beschadigd. Zo ook bij Jennifer, die voor het eerst de Vierdaagse heeft gelopen.

  Casus: Digitus 2 reguleren met een Goldstadt-Spange

  Nagelbeugels leiden dikwijls tot een succesvol resultaat bij de aanpak van (hyper)convexe en/of ingroeiende nagels. Dat geldt niet alleen voor de nagels van de halluces, ook bij problematische, kleinere nagels kunnen beugels uitkomst bieden. Medisch pedicure Elle Michiels legt uit waarom ze voor Goldstadt-Spanges kiest om de nagels van digiti 2 te reguleren en demonstreert haar werkwijze.

  Wat je moet weten over pedicuremotoren – De belangrijkste kenmerken

  Op zoek naar een nieuwe pedicuremotor? Dan heb je enorm veel keus: nattechniek, droogtechniek, borstelloos, (on)deelbaar handstuk, et cetera. Wat zijn de belangrijkste onderscheidende kenmerken waarop je kunt letten bij de aanschaf van een nieuwe machine? We zetten ze voor je op een rij.

  Minderwaardig

  Naar aanleiding van het artikel in de rubriek Klanttevredenheid (Podopost nr. 6) zijn enkele reacties van lezers binnengekomen. In het artikel is een klant aan het woord die bij een pedicurepraktijk is geweest voor cosmetische voetzorg, maar ze vond de desbetreffende praktijk niet hygiënisch genoeg om daar ook een likdoorn te laten verwijderen. Ze stapte over naar een medisch pedicure. Bij sommige lezers zette dit kwaad bloed. Hieronder staat de kern van hun bezwaren en een reactie van de redactie.

  10 tips om een filmpje te maken met de smartphone

  Tot een paar jaar geleden was het maken van een bedrijfsfilm een dure aangelegenheid. Je moest er een cameraploeg voor inhuren. Tegenwoordig maak je die filmpjes gewoon zelf. Het enige wat je nodig hebt, is een smartphone. Cameravrouw Riske de Vries van de Videomakers geeft aan ondernemers online cursussen in filmen met je smartphone. Ze geeft 10 tips.

  Zorg en verzorging: een onmogelijke combinatie?

  De medisch pedicure neemt in de gezondheidszorg een bijzondere plaats in. Misschien kun je rustig stellen dat hij of zij een vreemde eend in de bijt is. In een gezondheidscentrum met diverse disciplines is het spanningsveld tussen zorg en verzorging duidelijk voelbaar en dat geeft soms strubbelingen. De huidige manier van zorgverlenen is ook niet zaligmakend. Nu is er het nieuwe concept positieve gezondheid in de zorg en dat lijkt ons op het lijf geschreven. Kan de zorg misschien ook van ons leren?