Podopost magazine nr. 7, 2021

  Hygiëne in de pedicurepraktijk staat centraal in dit thema. Of het nu gaat om regelgeving, de laatste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek of welk instrumentarium je hoe moet behandelen, je leest het in deze uitgave. En verder gaat Daan Kerklaan voor ZORROO in op de samenwerking met pedicures in de zorggroep. En laten we in de casus zien hoe je fixatiematiematerialen aanbrengt.

  Lees hier de volledige pdf of bekijk hieronder de losse artikelen.

   

  Logo_Podopost

  Voorwoord: Geld

  Over de coronacrisis hebben we het afgelopen jaar al veel gesproken. Naast de pijnlijke kant ervan, zoals minder tot geen inkomsten, tijdelijke of definitieve praktijksluiting, zelf of dierbaren besmet geraakt, veel onzekerheid en stress, zijn er in de branche ook veel positieve kanten van de crisis benoemd.

  Op bezoek: ‘Werken in een team geeft mij energie’

  Klanten van pedicurepraktijk Van de Wetering in Enschede kunnen kiezen uit maar liefst zes pedicures. Eigenaar Monique is met haar energieke uitstraling en opgeruimde karakter de spin in het web. Ze vertelt enthousiast: 'Je kunt allemaal redenen bedenken om liever in je eentje te werken, maar ik krijg hier juist energie van.'

  Daan Kerklaan: ‘Richtlijnen en zorgstandaarden zijn voor ons als zorggroep het uitgangspunt’

  Daan Kerklaan is al sinds de oprichting in 2007 directeur van Zorggroep Regio Oosterhout & Omstreken. In het ketenzorgprogramma voor patiënten met Diabetes Mellitus type 2 heeft hij te maken met de contractering van pedicures voor de diabetische voetzorg. 'Pedicures mogen zichzelf meer op de kaart zetten.'

  Voor- en nadelen van vof en cv

  Bij het oprichten van jouw onderneming als pedicure koos je bewust of wellicht onbewust voor een bepaalde rechtsvorm.

  Logo_Podopost

  Column Tineke: Risicogroep of niet?

  In Podopost nummer 5 las ik het indrukwekkende interview met een collega van ons die werkt met mensen die wel heel erg beperkt zijn. Naast een verstandelijke beperking zijn ze ook nog doofblind of doof en/of zeer slechtziend.

  Logo_Podopost

  Column Bernadet: Het water aan de lippen

  De pedicurepraktijk van mijn Limburgse vriendin Isabelle liep afgelopen juli dikke kans op overstroming door de gigantisch hoge stand van de Maas.

  Casus: Fixatiepleisters aanbrengen

  Het meeste polstermateriaal is voorzien van een plaklaag. Toch blijkt het zinvol om dit materiaal na het aanbrengen op de huid met fixatiepleisters af te dekken. Waarom? En welke pleisters zijn hiervoor geschikt? Medisch pedicure Toos Mennen benoemt belangrijke aandachtspunten bij het aanbrengen van deze pleisters.

  Een update: desinfectie in de pedicurepraktijk

  Het coronatijdperk heeft ons pijnlijk duidelijk gemaakt wat de cruciale rol is van biociden voor de bescherming van de volksgezondheid. Deze desinfectiemiddelen zijn van groot belang bij het bestrijden van de verspreiding van schadelijke micro-organismen.

  Het mondkapje, symbool van coronapandemie

  Vorig jaar - aan het begin van de coronacrisis - was het een hele opgave om mensen met een mondkapje in de behandelstoel te laten plaatsnemen. Inmiddels is de mondkapjesplicht afgeschaft, maar handhaven veel pedicures toch het verzoek tot het dragen van een mondmasker tijdens de behandeling.

  Hygiëne en instrumentarium in het dagelijks gebruik

  Het nieuwe Bedrijfshandboek voor de pedicure en medisch pedicure gaat uitgebreid in op hygiëne in de pedicurepraktijk.

  Pdf Podopost nr. 7, september 2021

  Podopost nr. 7, september 2021 is beschikbaar als doorbladerbare pdf.

  Voetenwerk, september 2021

  In het Voetenwerk van september gaat ProVoet-voorzitter Ron Verschuren in op de verscherpte tegenstellingen in onze samenleving en geeft hij pedicures een compliment. Om onderstaande pdf te kunnen bekijken, moet je ingelogd zijn met een Podopost abonnement.