Podopost magazine nr. 8, 2018

  Podopost nr. 8 staat in het teken van sport. In het casusverhaal zit een sporter in de stoel die te fanatiek is geweest, waardoor de pedicure zijn nagel moet repareren, Pedicure Jeannet Schuurman kijkt hoe je je als medisch pedicure sport kunt profileren. We bieden verdieping in het verhaal over biomechanica in de voet. profileren En natuurlijk vind je in deze uitgave alles over de 26e Vakbeurs Pedicure.

  Voorwoord: Podopost Samen Online 2

  In september hebben wij op kantoor van de uitgeverij pedicures uitgenodigd voor onze klankbordgroep. Samen hebben we gekeken naar wat ze van de artikelen van het afgelopen jaar vonden, wat huidige ontwikkelingen zijn en aan welke informatie behoefte is voor het komende jaar. Begin dit jaar zijn we gestart met de actie Podopost Samen Online, waarbij we in iedere uitgave in een extra ondernemersrubriek aandacht besteden aan een online thema voor de pedicurepraktijk.

  Op bezoek bij Lydia van den Dungen, medisch pedicure sport: ‘Ik houd spreekuur bij de voetbalclub’

  “Ik wil me focussen op probleem- en sportvoeten”, vertelt Lydia van den Dungen die 2 jaar geleden de pilot van de opleiding Medisch Pedicure Sport volgde. De uitdaging ligt voor haar vooral bij complexe voetzorg en bij de behandeling van voeten van sporters. Ze is begonnen met een spreekuur bij de plaatselijke voetbalvereniging en daar ligt ook haar folder: Voetballen? Vergeet je voeten niet!

  Column Bernadet: Ga voor Goud!

  Bernadet is pedicure. Zij deelt haar praktijkervaringen – met een kwinkslag en in de overtreffende trap – middels deze column in Podopost en een blog in de nieuwsbrief. Daarbij ventileert zij haar ongezouten visie op zaken binnen de pedicurewereld.

  Vilttherapie toepassen bij sporters

  Medisch pedicures zijn goed bekend met het gebruik van vilt voor drukontlasting en/of drukverdeling. Nu er steeds meer medisch pedicures sport bijkomen, is het de vraag in hoeverre sporters baat hebben bij deze therapie. Aan de hand van 2 casussen worden de mogelijkheden van vilttoepassingen besproken, maar ook wanneer juist niet. Tevens aandacht voor diverse drukverdelende materialen.

  Biomechanica in de sportpraktijk – Op zoek naar de oorzaak van blessures

  Er is veel aandacht voor meer bewegen, sport en een actieve leefstijl. Wandelen en hardlopen zijn makkelijke bewegingsvormen waar veel mensen mee starten. Grote groepen beginners en gevorderden beleven er veel plezier aan, maar kunnen er ook hinder door ondervinden wanneer problemen in de afwikkeling van de voet leiden tot blessures en voetklachten. Kennis van biomechanica kan inzicht geven in de achterliggende oorzaken hiervan.

  Casus: Sporter met voetproblemen – nagelreparatie met sculpture gel

  Hans van Zon (44) is al 30 jaar een fanatieke hardloper en fervent mountainbiker. Tijdens het intensieve hardlopen beschadigt hij de nagel van de rechter hallux meerdere malen. Als Hans voor het eerst bij pedicure Anne-Marie Kouters komt, is de traumanagel al ontaard in een stootnagel. Zij pakt de nagel aan met sculpture gel en leert Hans enkele vetertechnieken.

  Tien valkuilen voor social media

  Facebook, Instagram, YouTube... we besteden er tegenwoordig steeds meer tijd aan. Het is dan ook geen gek idee om als pedicure op social media aanwezig te zijn. Maar waar moet je op letten? Social media-expert Maaike Gulden (The Marketing Factory) bespreekt tien valkuilen.

  Column Tineke: Eerst ervaring…

  “Het interview in Podopost 7 2018 met Monique Rietkerken is me echt uit het hart gegrepen. Monique pleit ervoor dat pedicures eerst ervaring opdoen voor ze de opleiding Medisch Pedicure gaan doen.

  Pionieren in de sport: durf jij het aan?

  Je bent een fanatiek sportende medisch pedicure. Hoe mooi is het dan als je hobby onderdeel wordt van je werk? Je geeft je beroep een uniek karakter door dicht bij jezelf te blijven. Daarnaast wordt onderscheiden in de markt steeds belangrijker. De medisch pedicure sport is een specialisatie die mogelijkheden biedt om in je praktijk voor een bewuste doelgroep te kiezen, namelijk die van de sporter. Het is een interessante doelgroep met legio mogelijkheden om te pionieren voor de medisch pedicure die wel van een uitdaging houdt.

  Waarom kiest een cliënt voor jouw praktijk? – ‘Ik had het beste gevoel bij haar’

  Podopost vraagt willekeurige cliënten naar wat zij belangrijk vinden bij een pedicurepraktijk en waarom ze kiezen voor een bepaalde pedicure. Deze keer Sabine de Groot, een pedicure die zelf een pedicure vond.

  Voetenwerk, oktober 2019